Practic, sintem in play-off

luni, 30 martie 1998, 23:00
2 MIN
 Practic, sintem in play-off

Etapa de simbata a Diviziei A la volei feminin (penultima din sezonul regulat) a avut rezultate scontate, chiar daca in unele partide victoriile favoritelor au fost obtinute la scoruri mai clare decit era de asteptat. Un bun exemplu este si cel din "meciul codaselor", disputat la Timisoara intre ultimele doua clasate, Universitatea din localitate si Farul Constanta. Gazdele s-au impus cu un sec 3-0, care demonstreaza ca banatencele inca mai spera sa se salveze de la retrogradare, in timp ce echipa de pe litoral s-a obisnuit de mult cu gindul revenirii in Divizia B.
Cum pe noi ne intereseaza insa mult mai mult partea superioara a clasamentului, am fost atenti la meciul Penicilinei si la cele ale principalelor sale adversare in lupta pentru un loc in play-off. Asa cum anticipam, elevele lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim au pierdut pe terenul RATB-ului, dar si-au indeplinit obiectivul propus, smulgind un set in fieful campioanei. Un set care s-ar putea sa conteze enorm atunci cind se va trage linie, dupa etapa din aceasta saptamina si se vor stabili echipele care joaca in prima grupa valorica, respectiv cele care joaca in a doua grupa, la retrogradare.
Asa cum se stie, Penicilina se bate pentru unul din cele doua locuri inca disponibile in prima grupa cu Unic Piatra Neamt si Dinamo. Nemtencele si-au cistigat deja dreptul de a evolua in play-off, impunindu-se simbata cu 3-1 la Brasov. Voleibalistele din orasul de la poalele Pietricicai nu mai pot pierde acum sub nici o forma calificarea in primele sase echipe, asa ca lupta pentru ultimul loc se da intre iesence si dinamoviste. Bucurestencele au un punct avans si +6 la setaveraj, Penicilina are numai +3. Simbata insa, in ultima etapa, Dinamo are un meci foarte greu, la Pitesti, in fata Daciei, in timp ce fetele noastre joaca pe teren propriu cu Universitatea Cluj. Tinind cont de valoarea celor doua echipe, Dinamo ar putea cistiga in Trivale numai printr-un noroc chior sau printr-un aranjament murdar, la care ne indoim ca pitestencele (aflate in lupta pentru un loc pe podium) se vor deda. Deci, in cazul in care Dinamo pierde la Pitesti, iar noi batem Clujul, se va ajunge la egalitate de puncte si va decide setaverajul. In mod normal, tinind cont ca au cistigat si in tur, la Cluj, iesencele ar trebui sa se impuna cu 3-0, fara probleme, caz in care setverajul lor va ajunge la +6 si va fi, oricum, mai mare decit al dinamovistelor batute de Dacia (+5, +4 sau +3). Asadar, in cazul unei victorii cu 3-0 a Penicilinei si a unei infringeri (normale) a dinamovistelor pe terenul Daciei, noi vom juca in prima grupa valorica. Daca insa nu batem cu 3-0 pe Universitatea Cluj, lucrurile se complica, pentru ca ajungem, fara sa vrem, la mina jocului de la Pitesti… (Ion TEODOR)

Comentarii