Pregatiti sampania!

vineri, 14 mai 2004, 23:00
3 MIN
 Pregatiti sampania!

In mod normal, astazi trebuie sa fie sarbatoare in Copou. Poli Unirea Iasi (locul I, 60 de puncte, ^21 la „adevar”) are nevoie de victorie in fata codasei Poiana Cimpina (locul 14) pentru a fi si matematic promovata, cu trei runde inainte de finalul sezonului.
Toate datele converg spre un pronostic „1”. Poli este pe val dupa victoria de miercuri, de la Buzau, si vrea sa promoveze in fata suporterilor proprii, iar Poiana a acuzat din plin socul penalizarii cu 3 puncte, in urma scandalului legat de partida de la Sacele; sansele de evitare a retrogradarii, crescute dupa victoria de miercuri, de la Braila, coborind spre minimum pentru formatia vizitatoare.
Gazdele nu mizeaza astazi pe portarul Arcanu, Adrian Ilie, Tinel Petre, toti accidentati, si Botan, trimis la echipa a doua, Cristea fiind incert. In atare conditii, este foarte probabil ca antrenorul Vasile Simionas sa mearga pe principiul „echipa cistigatoare nu se schimba” si sa inceapa partida cu formatia aliniata la Buzau.
In ceea ce-i priveste pe oaspeti, acestia s-au intarit serios in iarna, cind au dorit sa incerce mentinerea in liga a doua, dupa un tur mizerabil, insa Iliuciuc, Grama, Toader, Birsan ori Ciorea sint departe de forma ce-i faceau celebri in prima liga. In tur, Poli a cistigat dupa un meci dramatic, cu 2-1, iesenii intorcind scorul in minutele de prelungiri. (Ovidiu MINEA
Formatiile probabile
Poli: Branet – Mitruc, Bernard, Dragoi, Ionescu, Cercel – Savu, Paraschiv, Bitica – Luca, Bilba.
Poiana: Iliuciuc – Dragomirescu, Gheorghe, Neagu, Georgescu – Grama, Lupsa, Ciorea, Burchi – Birsan, Toader.
Meciul va fi arbitrat, la centru, de Sorin Burloiu.
Celelalte meciuri ale etapei: Gloria Buzau – Metalul Plopeni (in tur, 1-2); Callatis Mangalia – CSM Medgidia (0-4); Midia Navodari – Oltul Sf. Gheorghe (0-3); Unirea Focsani – Precizia Sacele (1-1); FC Vaslui – Electrica Constanta (0-0); Petrolul Moinesti – Dacia Braila (3-1). Meciul FC Onesti – Laminorul Roman (in tur, 1-0) va fi omologat cu scorul de 0-3.
Poftiti in vagoane!
Acum 9 ani, Piata Unirii era prea mica pentru bucuria microbistilor ieseni, indusa de victoria memorabila a lui Poli in barajul de la Brasov. Trecut prin purgatoriul a doua retrogradari, Iasul fotbalistic a avut forta de a reveni si are trenul pe care scrie divizia A pe peron. Astazi trebuie doar sa urce in vagoane!
O victorie in meciul cu Cimpina poate declansa fiesta in Copou.
Ar fi o victorie a lui Gheorghe Nichita, omul care a reusit sa asigure in acest an cel mai ridicat buget din istoria clubului iesean, peste 800 000 de dolari fiind pompati spre Copou pentru atingerea obiectivului. Ar fi o victorie a lui Vasile Simionas, caruia i se pune, in sfirsit, si in casa lui, pe tava, o cupa cu nectar dulce, dupa ce, pina acum, tehnicianul a simtit acest gust doar prin alte parti. Ar fi o victorie a capitanului Bernard, ce poate aparea in dictionare ca explicatie la cuvintul abnegatie, a briliantului Cristea, ori a celorlalti jucatori care au transpirat din greu pentru a ajunge aici. Ar fi o victorie a suporterilor ieseni adevarati, ajunsi la limita inanitiei din cauza foamei de prima liga. Ar fi o victorie a tuturor iesenilor, chiar si a celor cu viza de flotant! De aceea, astazi este timpul ca, indiferent de orgolii ori simpatii, tot Copoul sa se bucure! (Ovidiu MINEA)

Comentarii