Presiune infernala

luni, 25 octombrie 2010, 22:25
3 MIN
 Presiune infernala

Pauza generata de retragerea din campionat a Minerului Lupeni a picat perfect pentru CSMU Politehnica Iasi, turbulentele serioase generate de ciudata demitere a antrenorului Ionut Popa dupa victoria fara drept de apel obtinuta in fata celei mai puternice echipe din serie, Petrolul Ploiesti, scazindu-si intensitatea. In plus, rezultatele de la sfirsitul saptaminii trecute, cind principalele favorite la promovare, Petrolul si Mioveniul, nu au reusit decit obtinerea unor rezultate de egalitate, au atenuat si mai mult cutele de pe fruntile iesenilor, care nu au de recuperat decit patru puncte (unul singur la "adevar"!) pentru a-i egala pe argeseni si cinci pentru a ajunge pe acelasi picior cu "gazarii". Tinind cont de modul in care s-a format CSMU, care, practic, a inceput campionatul in etapa a doua, contind pe jucatori nepregatiti, adunati din patru zari, pentru care nu s-a platit nici un leu, de modul in care echipa ieseana a fost dezavantajata de arbitri in multe partide, pozitia actuala in clasament este una buna, ecartul fata de cele doua formatii amintite, care s-au pregatit intens pentru promovare, fiind usor de recuperat in cele 22 de meciuri ramase de disputat. Daca mai amintim si de rezultatele directe obtinute cu contracandidatele amintite (la Mioveni a fost remiza), de faptul ca noua Politehnica a ajuns la un grad bun de omogenizare, ca saptamina trecuta au fost obtinute primele rezultate corespunzatoare la testele fizice date de jucatori, optimismul iesenilor legat de posibilitatea concretizarii promovarii este in continua crestere.

Toate elementele amintite fac ca Ionut Negoita, presedintele asociatiei in cadrul careia functioneaza CSMU Politehnica, si Adrian Falub, noul antrenor al echipei, sa fie sub o presiune majora. Primul a pornit cu stingul in fruntea unui club de fotbal. In luna petrecuta ca presedinte la ACSMU, omul de afaceri prahovean nu s-a remarcat nici prin vreo injectie de capital consistenta, Fundatia Sportului Iesean fiind, in continuare, prinicpalul factor de sustinere a gruparii din Copou, nici prin vreun transfer important, ci prin declaratiile "becaliene" date dupa cele doua partide pe care le-a urmarit si, mai ales, prin anuntarea destituirii antrenorului la finele celui mai bun meci al sezonului! Chiar daca ar fi patronul echipei ori cel care duce greul finantarii, ceea ce nu este cazul acum, Negoita trebuia fie sa astepte un rezultat prost, fie sa ambaleze frumos despartirea de Popa pentru a nu-si pata imaginea si a nu tensiona lucrurile la club.

Prin ricoseu, hotarirea amintita – pe care pina si presedintele executiv, Grigore Sichitiu, care nu l-a agreat pe Popa, a recunoscut ca nu trebuia luata! – a incarcat mult greutatea mandatului lui Falub. Cum Poli are si un program lejer pina la finalul turului, singurul meci dificil parind cel cu UTA, din Copou, din ultima etapa, clujeanului ii va fi foarte greu sa-l faca uitat pe un tehnician cu o carte de vizita superioara, foarte iubit la Iasi, daca nu va obtine rezultate imediate.

In varianta nedorita de ieseni in care Falub nu va avea succesul asteptat, chiar daca Negoita a stat in linia intii, anuntind renuntarea la Popa, nici primarul Iasului, Gheorghe Nichita, nu se va simti prea confortabil. Asta deoarece implicarea acestuia la noua echipa de fotbal este un fel de secret al lui Polichinelle, chiar si Sichitiu recunoscind public ca edilul-sef este, alaturi de Negoita, factorul determinant la club, deciziile importante nefiind luate fara existenta unui aviz din Palatul Roznovanu.

Tragind linie, in ciuda calmului aparent actual, presiunea bate tare la usa sefilor CSMU Politehnica!

Comentarii