Punct bun pentru moral

luni, 11 mai 2009, 20:35
3 MIN
 Punct bun pentru moral

Politehnica Iasi a revenit ieri la antrenamente, dupa o duminica libera, primita intr-un week-end aproape perfect. "Aproape" deoarece daca Mediasul a pierdut acasa, Poli a remizat la Tirgu Jiu, intr-un meci pe care l-a avut in mina, ratind astfel prilejul de a mai pune alte doua puncte intre ea si Gaz Metan. Exprimat dupa meci si de antrenorul Cristiano Bergodi, regretul pierderii victoriei era generat de mai multe aspecte. Printre cele mai importante se numara incapacitatea de a exploata la maximum evolutia palida a gazdelor (antrenorul Cirtu si capitanul de echipa Stinga au spus ca Pandurii au facut cea mai slaba repriza de cind ei activeaza la club, referirea fiind la primul act), modul in care a fost incasat golul egalizator, ca in curtea scolii (Stinga, un jucator deloc inalt, a cistigat un duel aerian dupa un corner la care nici un jucator iesean nu a stat linga bare!), si netraducerea pe tabela a superioritatii numerice si de evolutie din ultimele 20 de minute. Practic, finalul a fost cea mai buna perioada a Iasului, care a tesut bine, si-a creat si primele ocazii ale partidei (de la golul lui Cristea, din secunda 10, si pina in minutul 75 Poli nu a tras pe poarta!), insa nu a reusit sa finalizeze. Pe linga inferioritatea adversarului, cresterea de pe final poate fi legata si de introducerea lui Sfirlea, ultima mutare la care mai avea dreptul Bergodi pe final, dupa ce italianul preferase, surprinzator, in minutul 60, ca, in afara lui Milea, sa-l trimita in teren pe Lamine, desi pe banca de rezerve mai era si Bilba, jucator de un calibru net superior ivorianului.

In ciuda unor frustrari legate de incapacitatea de a scoate maximum din partida cu Pandurii, remiza obtinuta mentine un tonus optimist in interiorul unei formatii care si-a trecut saptamina trecuta in cont patru puncte dupa o seceta de trei etape. Acest lucru poate conta mult in perspectiva partidei de simbata, cu Gaz Metan Medias, una dintre cele mai importante dispute din acest final de sezon, lucru de care sint constienti si oficialii clubului. "Chiar daca avem regrete legate de faptul ca am ratat victoria, remiza cu Pandurii mentine la un nivel ridicat increderea jucatorilor in fortele proprii. Acest lucru nu poate decit sa ne bucure, pentru ca la partida cu Gaz Metan este foarte important ca baietii sa aiba un tonus bun" a spus presedintele Politehnicii, Sorin Boca.

Detalii legate de modul in care se va face accesul la partida de simbata, cu Mediasul, au fost oferite de Vasile Dascalu, directorul economic al gruparii din Copou: "Simbata, incepind cu ora 8:00, la casele de bilete va incepe distributia celor aproximativ 7 000 de tichete gratuite pe baza carora se va face accesul pe stadion. Fiecare persoana are dreptul la maximum patru tichete. La tribune, tichetele vor avea locuri, diferite de cele rezervate abonatilor. Daca vor exista mici scapari, avem rugamintea ca persoanele care beneficiaza de intrarea libera sa inteleaga faptul ca abonatii au prioritate. In momentul in care tichetele se epuizeaza, casele se inchid".

 

Poli-catalog

Branet (6) – nu a avut prea mult de lucru.

Buta (6) – fara probleme deosebite.

Onut (5) – Stinga i-a luat fata la golul gazdelor.

Straton (6) – din ce in ce mai sigur.

Pecnik (6) – semne de revenire.

Miclea (5,5) – sters.

Gavatorta (6) – util.

Montiel (6) – un sut periculos.

Jovanovic (5) – a sarit sub minge la reusita gorjenilor, aport ofensiv scazut.

Bratu (5,5) – putine momente bune.

Cristea (7,5) – a marcat golul Politehnicii, a avut citeva sarje periculoase.

Milea (6) – a intrat bine in joc.

Lamine (5,5) – dorinta, nu si putinta.

Sfirlea (6) – desi a intrat tirziu, a inviorat atacul, a semnat o bara.

Comentarii