Putin respect!

marți, 19 aprilie 2011, 22:11
2 MIN
 Putin respect!

Politehnica: Dawson (2 puncte), McCullough (6, 1×3), Kabengele (5), Nicolae (9), Anghel (2) apoi Huludet (12), Marinkovic (4, 1×3), Hurjui (5, 2×3), Amarghioalei (13, 2×3), Popovici (2), Chidiu (10, 1×3) si Dobrincu (2).

Energia: Nikolic (11, 1×3), Lupusavei (3, 1×3), Troupe (24, 3×3), Mocanu (26, 3×3), Bigus (14) apoi Gliga (7, 1×3), Oluic (12), Stroescu, Alionescu si Bratoloveanu (2).

Cum o minune nu tine prea mult, nici echipa ieseana de baschet nu avea cum sa impinga Energia Rovinari in lupta pentru retrogradare in conditiile in care, dincolo de inspiratiile de moment, gorjenii au o echipa mult superioara. Si au dovedit-o cu virf si indesat in doua partide cistigate cit se poate de clar. Plina de sperante dupa dubla de la Tg. Jiu, Politehnica nici n-a conceput ca nu-si va valorifica terenul propriu insa elanul i s-a taiat luni, in prima confruntare din Polivalenta. Ieri iesenii au prestat si mai modest si spectatorii s-au intrebat daca favoritii lor chiar au picat psihic ori n-au mai vrut sa-si complice viata cu un meci decisiv jucat vineri la Tg. Jiu. Din nou aprigi in aparare, cu un raport al recuperarilor zdrobitor (44-27), oaspetii n-au avut probleme sa transeze lucrurile din start in conditiile in care titularii Politehnicii au prestat jenant. Bigus (care a facut iar 15 recuperari) si Mocanu au marcat marea majoritate a punctelor din primul sfert, apoi Troupe s-a alaturat lui Mocanu si Energia avea avans consistent la pauza. Si asta intr-o perioada in care Nikolic "i-a luat aerul" lui Dawson (la cea mai slaba prestatie din acest sezon) iar singurii care au mai reusit cite ceva au fost Nicolae si rezerva Huludet. Cum la reluare aceeasi Mocanu si Troupe au marcat rapid de la distanta si diferenta crestea, antrenorul Costel Moscalu a realizat ca lucrurile merg intr-o directie gresita asa ca a schimbat echipa in bloc si a lasat in teren tinerii din lot. Agresivitatea in aparare a crescut simtitor, Amarghioalei si Chidiu s-au infipt si ei in cosul advers si ultimul sfert a fost in avantajul Politehnicii, intr-o confruntare a rezervelor.

Tot ieri s-au mai jucat doua partide. In play-off Steaua Bucuresti a acumulat a treia victorie dupa ce a invins la Tg. Mures cu 98-87 iar in play-out CS Otopeni a trecut peste infringerea de luni si a spulberat in deplasare pe CSU Brasov (scor 104-63).

Campionatul se mai joaca doar la virf si la retrogradare, pe acelasi sistem, "trei din cinci". In semifinale se intilnesc: Asesoft Ploiesti – Steaua Bucuresti si U-Mobitelco Cluj – Gaz Metan Medias iar la retrogradare SCM Craiova – CSU Brasov si BC Miercurea Ciuc – Politehnica Iasi. Datele de desfasurare inca n-au fost comunicate.

Comentarii