"Cazul Drutca" se infierbinta

vineri, 01 februarie 2002, 00:00
2 MIN
 "Cazul Drutca" se infierbinta

Sentinta de achitare data de Judecatoria Iasi in procesul intentat de Poli Iasi fostului presedinte Vasile Drutca in legatura cu sumele vehiculate in transferul fotbalistului Daniel Pancu de la Rapid la Cesena, nu a dus la linistirea cazului, apele involburindu-se din ce in ce mai mult.
Avocatul gruparii iesene, Stefan Damian a declarat ca astazi va face apel impotriva sentintei data de Judecatorie, spunind ca va sugerea clubului sa faca si o cerere de stramutare a procesulu i. "Fara indoiala am fost surprins in mod neplacut de solutia de achitare a inculpatului Drutca. Probabil miine (n.r. – astazi) vom declara apel impotriva hotaririi si vom cere redeschiderea urmaririi penale in dosarul Parchetului. Totodata, voi propune clubului sa faca o cerere de stramutare a procesului" a spus Damian care a mai spus ca se astepta (!) la achitarea fostului presedinte al lui Poli: "Pentru mine solutia a fost oarecum previzibila, din momentul in care magistratul recuzat de noi a continuat sa judece cauza. In mod firesc, chiar daca nu erau motive clare de recuzare, pentru inlaturarea oricarei suspiciuni, judecatorul trebuia sa se abtina de la judecarea cauzei" Totodata Damian a pus aceasta decizie si pe baza tarelor existente in justitia romana: "Solutia data in procesul Drutca este si un efect al nereformarii justitiei, compunerea instantei in cauze importante cu un singur judecator nefiind inspirata. Revenirea la completul din doi judecatori ar spori competenta si, implicit, corectitudinea solutiilor".
Avocatul mentionat, care a catalogat decizia drept "o grava eroare judiciara", a lansat unele sageti si spre Parchet: "Consider ca o vina apartine si Parchetului care a disjuns cauza cu privire la unele persoane ce sigur au o implicare in aceasta afacere si care nu au mai fost trimise in judecata". Stefan Damian este " convins ca instantele superioare vor desfiinta aceasta hotarire de natura sa incurajeze masinatiunile din sport".
Propunerile facute de avocatul ce a reprezentat Poli in procesul Drutca vor fi analizate de Consiliul de Administratie al Poli Unirea, presedintele acestui organism, Gheorghe Nichita declarind: " Vom asculta punctul de vedere al avocatului Damian si apoi ma voi consulta atit cu membrii CA cit si cu personalitatile importante ale Iasului. Nu ascund faptul ca voi merge si la domnul prefect, care este reprezentantul Guvernului in teritoriu, pentru a-l informa cu privire la acest caz cu implicatii majore in viata Iasului, clubul de fotbal fiind finantat in mare parte din banii dati de administratia locala". (Ovidiu MINEA)

Comentarii