"Ciinii" au muscat cind a trebuit

luni, 05 noiembrie 2001, 00:00
2 MIN
 "Ciinii" au muscat cind a trebuit

Eternul derby al campionatului s-a desfasurat intr-un ritm bine sustinut. In prima repriza, in mod firesc, gazdele dinamoviste au dominat, au avut mai multe faze de poarta, dar cea mai mare ocazie a apartinut Stelei, portarul dinamovist Lobont scotind eroic doua suturi consecutive ale lui Neaga si Raducanu. Dinamo a deschis, totusi, scorul, in minutul 26, la o patrundere a lui Sabin Ilie, urmata de un sut bine plasat. Portarul Martin Tudor a respins sutul ex-stelistului, dar, pe faza, Mihalcea a reusit sa inscrie. Situatia Stelei s-a complicat cu doua minute inainte de finalul primei reprize, atunci cind, la un fault asupra lui Sabin, Pompiliu Stoica a primit al doilea cartonas galben, fiind eliminat. Steaua a inceput in ofensiva repriza secunda, dar a fost surprinsa de contraatacul initiat de Bolohan, in min. 49, care, dupa o cursa de 45 metri, l-a executat pe neinspiratul Tudor, care totusi s-a revansat putin mai tirziu, la sutul lui Sabin Ilie, pe un alt contraatac. In continuare, meciul a fost fragmentat, cu o dominare sterila a Stelei, punctate de contraatacuri dinamoviste, in care Sabin Ilie a fost prima vioara, el fiind aproape de 3-0 in min. 72 si 79. In final, insa, Steaua a cedat total, dinamovistii obtinind o victorie lipsita de orice dubiu. Au jucat:
Dinamo: Lobont – Kirita, Nastase, Onut – Bolohan (’66 Semeghin), Tames, Pirvu, Stinga, Tilvan – Mihalcea (’75 Cl. Niculescu), S. Ilie (’84 Zicu).
Steaua: Tudor – Dumitru, Baciu, Miu, Mitrita (’50 B.Nicolae) – Lita, Paraschiv, Trica (’71 Balan), P. Stoica – Neaga, Cl. Raducanu (’54 Danciulescu).
In primele minute ale reprizei a doua, la o ciocnire cu un jucator dinamovist, Dumitru Mitrita a cazut la pamint, si-a inghitit limba si si-a pierdut constiinta. Adrian Mihalcea i-a scos limba, dupa care jucatorul stelist a fost transportat la Spitalul de urgenta, el revenindu-si inainte sa fie urcat in masina Salvarii.
Antrenorul dinamovist Ion Marin si-a felicitat jucatorii care s-au mobilizat exemplar pentru acest meci. " Inainte de partidele cu Gloria Bistrita, Sportul Studentesc si cu Steaua am spus ca acestea reprezinta un test de maturitate pentru echipa si vad ca jucatorii l-au trecut cu brio. Campionatul nu se decide printr-o singura victorie, iar titlul national se joaca inca. Nu este adevarat ca am inscris cel de-al doilea gol fara sa-i lasam pe cei de la Steaua sa faca schimbarea, deoarece ei au avut mingea de doua ori in acest interval si s-au grabit sa o repuna in joc. Am pornit pe un drum bun, avem si rezultate, chiar daca jocul nostru nu este foarte spectaculos. Sint multumit de evolutia lui Sabin Ilie", a spus "Sapaliga".
Stefan Iovan, antrenorul secund al Stelei a evidentiat forma excelenta a portarului dinamovist Lobont, " care a facut minuni". Totodata, Iovan a acuzat arbitrajul lui Sorin Altmayer, care, in opinia sa a privat Steaua de o lovitura de la 11 m si l-a eliminat pe Pompiliu Stoica, decizie care l-a infuriat si pe principalul Victor Piturca . (GIN)

Comentarii