"Cine a lasat echipa la greu, nu va fi primit inapoi"

sâmbătă, 13 ianuarie 2001, 00:00
3 MIN
 "Cine a lasat echipa la greu, nu va fi primit inapoi"

Revenirea multora dintre fostii jucatori ai gruparii din Copou la antrenamente nu a picat bine conducerii clubului. Lita Dumitru a declarat inca de joi ca presedintele Emil Lupulescu l-a sfatuit sa nu-i retina in lot pe anumiti fotbalisti care au mai jucat la Poli. Ieri, aceasta varianta a fost confirmata oficial de declaratia presedintelui Consiliului de Administratie al divizionarei B, Romeo Olteanu: "Acum sint plecat din Iasi, iar o decizie ferma in privinta fotbalistilor care vor ramine in lot va fi luata, asa cum am mai spus, marti, in sedinta Consiliului de Administratie. Sigur, insa, nu vor fi primiti inapoi jucatorii dati afara in trecut datorita unor abateri grave sau cei care au lasat echipa la greu, atunci cind aveam nevoie de ei. In plus, nu vom transfera nici jucatori scumpi, sau cu pretentii financiare mari".
Vizavi de aceste cuvinte, Lita Dumitru a reactionat mult mai diplomat si mai calm decit in alte ocazii. "Polemicile inutile dauneaza mult. Acum sint inca in perioada in care imi fac o idee despre cei care au venit la echipa. In functie de randamentul lor, vom discuta cu conducerea posibilitatea retinerii lor in lot. Bineinteles, vom cintari si latura financiara, multi spunind ca sint de acord sa joace doar pe prime si salarii. Daca nici nu costa mult eu cred ca cei care stiu fotbal trebuie opriti la echipa chiar daca in trecut au mai gresit. Cine nu a gresit in viata? Dar daca se pot indrepta asta nu inseamna ca nu le mai putem da o sansa. Oricum, pina acum singurul care m-a impresionat cu adevarat si de care cred ca echipa are nevoie este Dobrea. In zilele urmatoare imi voi face o idee clara si despre ceilalti iar apoi voi purta o discutie cu conducerea si impreuna vom stabili pe cine oprim la echipa".
Pasari calatoare
Se stie ca miercuri, 8 jucatori ai FCM Poli Iasi au fost "disponibilizati". Fara salarii compensatorii, asa cum se intimpla in economie. Clubul iesean a anuntat deja ca, exceptindu-l pe Cimpeanu sau imprumuturi la cluburi iesene, cine vrea sa plece trebuie sa aduca echipe dispuse de a ingrosa conturile clubului din Copou.
Pe unde umbla insa jucatorii la care s-a renuntat a inceput deja sa se afle. Murgu isi incearca sansa la Brasov, FC-ul putind sa-l imprumute la vreun satelit de sub Timpa. George Serban a ajuns la Metalul Plopeni, acolo unde l-a intilnit si pe Costel Paduret care are o situatie foarte incurcata: este proprietatea lui Liviu Botez, se pare ca nu avea voie sa semneze cu alta echipa fara acordul lui Poli, etc. Dorel Constantin vrea sa ramina acasa, la divizionara C, Petrolul Berca, Romila IV s-ar putea intoarce la divizionara D, RATC. Lui Cinca i s-a pierdut urma iar Butnaru ar putea reveni la CFR Citadin. In ceea ce-l priveste pe Cimpeanu, acesta ar putea ajunge la Laminorul Roman sau la o alta echipa de B. "Nu as prea vrea sa plec de acasa. De aparat insa vreau sa mai apar. In cel mai rau caz voi juca la o echipa ieseana de C" a spus fotbalistul care a fost si antrenor principal in acest tur.
In privinta jucatorilor nedisponibilizati dar care vor sa plece din Copou, Matinca va pleca la Hapoel Rishon (prima liga israeliana) sau la Midia Navodari iar Radu Gavrilescu se pare ca se va intoarce acasa de la FC Brasov. (Ovidiu MINEA)
Cu Dinamo, pe 20 ianuarie, la Sala Polivalenta
Promisiunile facute in ceea ce priveste finalizarea lucrarilor la Sala Polivalenta par a prinde culoare, in conditiile in care ele se pare ca vor fi incheiate la mijlocul saptaminii viitoare. "Am discutat cu directorul DTSJ, Ioan Bucu, si mi-a spus ca marti va face receptia salii. In aceste conditii, am hotarit sa nu mai aminam cu o zi partida cu Dinamo Erbasu, care va avea astfel loc simbata viitoare, de la ora 11.30." , ne-a declarat Radu Boisteanu, "secundul" echipei iesene de baschet Politehnica EuroBit. Studentii au efectuat ieri vizita medicala si continua cu antrenamentele, cele tehnico-tactice fiind efectuate la sala Institutului Agronomic. (Lucian M.)

Comentarii