Rabufnirea lui Andrei

luni, 29 martie 2004, 23:00
2 MIN
 Rabufnirea lui Andrei

Elita tenisului mondial – masculin si feminin – este adunata, in aceste zile, in Florida, la Key Biscayne, unde are loc un turneu foarte valoros, dotat cu premii de 3,45 milioane de dolari. Daca, rind, pe rind, Razvan Sabau, Victor Hanescu si Ruxandra Dragomir – Ilie au iesit din concurs, Romania a ramas doar cu Andrei Pavel, a carui comportare ne face sa intrezarim un rezultat mare. Duminica noaptea, Andrei a reusit sa-l invinga cu scorul de 6-4, 7-5 pe australianul Lleyton Hewitt, fost „number one” mondial, in prezent cap de serie nr. 17. Pentru aceasta performanta, Pavel va primi?15 puncte ATP si un cec in valoare de 37.400 de dolari. Prin acest rezultat, Andrei s-a calificat in optimile de finala, faza in care il va intilni pe americanul Todd Martin, care a trecut cu 7-6, 6-3 de austriacul J?rgen Melzer. Sa mai remarcam faptul ca este pentru a doua oara, in cariera sa, cind Pavel elimina un lider mondial, prima data intimplindu-se in sezonul trecut, in fata brazilianului Gustavo Kuerten.
Daca nutrim sperante ceva mai mari in Andrei Pavel decit in alte ocazii, mai exista o explicatie. Jucatorul nr. 1 mondial, elvetianul Roger Federer (piaza rea a lui Pavel in ultimele sase concursuri) a fost eliminat la Key Biscayne! Performerul este un tinar spaniol de 17 ani, Rafael Nadal (96 ATP), care a dispus de elvetian in doua seturi simetrice la 3, in numai 69 de minute, intrerupind o serie de 28 de victorii, din 29 de partide. Singurul tenisman care l-a mai invins, in acest sezon pe Federer este britanicul Tim Henman. Nadal va juca in optimi cu chilianul Fernando Gonzalez care l-a invins (6-4, 6-2) pe cehul Jiri Novak (nr. 14).
Alte rezultate: Julien Benneteau (Franta) – Ivan Ljubicic (Croatia) 7-6, 6-1; Guillermo Coria (Argentina, nr. 3) – Juan Ignacio Chela (Argentina) 6-2, 3-6, 6-3; Sebastien Grosjean (Franta, nr. 12) – Thierry Ascione (Franta) 6-3, 4-6, 7-6; Nicolas Kiefer (Germania) – Robby Ginepri (SUA) 7-6, 3-6, 7-4.
In turneul feminin, marea surpriza a turului III este eliminarea americancei Jennifer Capriati (nr. 4), invinsa cu 2-6, 4-6 de grecoaica Eleni Daniilidou. Favorita nr. 1 a concursului, fostul nr. 1 mondial, Serena Williams, s-a impus greu, in trei seturi, in fata Elenei Lihovteva (Rusia) cu 6-1, 4-6, 6-3. O alta rusoaica, Maria Sarapova, a dispus cu 7-5, 6-2 de Anna Smashnova – Pistolesi (Israel). (GIN)

Comentarii