Raliul groazei nu se dezminte

marți, 03 ianuarie 2012, 21:00
2 MIN
 Raliul groazei nu se dezminte

Motociclistul argentinian Jorge Martinez Boero, in virsta de 38 de ani, a murit, duminica, in prima etapa a Raliului Dakar 2012, in timpul specialei de la Mar del Plata, au anuntat organizatorii cursei. Motociclistul a decedat din cauza ranilor grave, dupa o cazatura la doi kilometri inainte de sosire in speciala de 57 km disputata pe dunele de nisip de-a lungul oceanului Atlantic.  "Dupa cazatura, sportivul a suferit un stop cardiac. Echipa medicala a intervenit la cinci minute, dar nu l-a putut salva, pilotul murind in drum spre spital", au precizat organizatorii. Jorge Martinez Boero, care concura pe Beta, a mai participat la Dakar si anul trecut, dar a fost nevoit sa abandoneze in etapa a sasea, dupa ce a cazut, intr-o etapa din Chile. Atunci el a asteptat opt ore echipele de interventie.

Boero este al 21-lea concurent la Dakar care moare in timpul cursei, de la editia din 1979 a probei, organizata de 29 de ori in Africa inainte de a ajunge in America Latina, in 2009. In total, 59 de persoane au murit la Dakar, dintre care peste 20 de spectatori.

La editia actuala a raliului Dakar participa si doi motociclisti romani, Emanuel Gyenes si Marcel Butuza. In prima etapa, cistigata de chilianul Francisco Lopez, urmat de spaniolul Marc Coma si de argentinianul Javier Pizzolito, Gyenes s-a clasat pe locul 38, iar Butuza pe 118, iar in cea de-a doua, cei doi au ocupat locurile 33, respectiv 84.  A doua etapa a fost cistigata de spaniolul Marc Coma, urmat de francezul Cyril Desprès si de spaniolul Joan Barreda Bort.

Comentarii