Razboiul ciudat

marți, 11 decembrie 2007, 23:35
2 MIN
 Razboiul ciudat

Aseara, la Dijon, intre echipele feminine de handbal ale Germaniei si Romaniei s-a inregistrat un razboi ciudat, ca sa folosim un termen din istoria celui de-al doilea razboi mondial. Pentru acest lucru, vina o poarta echipa Ungariei, care, inaintea meciului cu pricina, a fost de nerecunoscut, fiind invinsa de Coreea de Sud cu 26-31, asta dupa ce a invins Romania intr-un meci de cosmar pentru elevele lui Gheorghe Tadici.

In aceste conditii, calculele pentru sferturile de finala s-au complicat simtitor: fiecare echipa si-ar fi dorit Angola ca adversar, dar pentru aceasta, Germania trebuia sa piarda meciul cu Romania, iar Romania sa faca egal. In fata Romaniei se aflau trei posibilitati: o victorie ne trimitea in sferturi cu Franta, tara organizatoare, o infringere in fata Rusiei, campioana mondiala, varianta ideala fiind remiza.

Nemtoaicele puteau evita Franta numai pierzind meciul cu tricolorele. Spre deosebire de fotbal, in handbal este mult mai usor sa pierzi decit sa joci la egal, asa ca evenimentele s-au derulat pe placul Germaniei. Cit despre romance, a trebuit sa aleaga dintre doua rele pe cel mai putin rau si nu le-a fost deloc greu sa invinga Germania, care a practicat handbal adevarat doar in prima repriza, fara a risca sa preia conducerea pe tabela de marcaj.

In repriza secunda atit Armin Emrich, cit si Gheorghe Tadici, au avut ocazia sa ruleze jucatoarele de rezerva. Pentru echipa Romaniei au marcat: Ionela Stanca (8), Adina Meirosu (6), Ramona Maier (5), Adriana Nechita (4), Cristina Neagu (4), Clara Vadineanu (2), Narcisa Lecusanu (1), Steluta Luca (1) si Aurelia Bradeanu (1). Romania va intilni in sferturi, miine seara, echipa Frantei la Paris, de la ora 21,30.

Celelalte rezultate ale ultimei etape din grupele semifinale: Rusia – Angola 40-27; Franta – Norvegia 26-24; Croatia – Macedonia 29-29 (I); Polonia – Spania 30-29 (!). Programul sferturilor de finala:  Norvegia – Coreea de Sud, Rusia – Ungaria, Germania – Angola, Franta – Romania.

Comentarii