Repetitie pentru vremuri de toamna

duminică, 18 august 2002, 23:00
2 MIN
 Repetitie pentru vremuri de toamna

Asa cum era si de asteptat, ploile din ultima vreme n-au putut permite diriguitorilor gruparii Poli Unirea disputarea amicalului cu FC Bucovina Suceava pe terenul mare din Copou, care trebuia menajat pentru intilnirile din campionatul ce sta sa inceapa. De fapt, dupa cum s-a mai scris, meciul acesta trebuia sa se joace in "cetatea de scaun", dar cum sucevenilor nu le-au sosit portile din Olanda, de comun acord s-a stabilit ca partida sa se joace in Iasi. Pe terenul II al Copoului, desfundat si imbibat cu apa, iesenii au facut o repetitie generala utila, mai ales ca toamna bate la usa si stadioanele din Divizia B, chiar si cele mai dichisite, nu sint chiar "Old Trafford". In plus, dupa cum sustinea si managerul Vasile Simionas, adversarul a fost unul pe masura, dupa tipicul Diviziei B, Bucovina fiind, aproape in intregime, aceeasi Marie din Brasov (Metrom), cu palarie bucovineana. Acelasi antrenor, Adrian Furnica, iar din lotul scris pe foaie, 11 jucatori sint foarte cunoscuti chibitilor de sub Timpa. In conditiile amintite, jocul a fost unul de angajament, cu o replica dirza a oaspetilor, in prima repriza si mai multe reusite ale iesenilor in cea de-a doua. Chiar din minutul 2 de la reluare, Marta a executat o lovitura libera de pe partea dreapta, iar Dobrea a deviat in stil de vulpoi mingea in poarta. Ocaziile lui Munteanu, Marta (excelent la loviturile libere), Gnandt si Chiper, au pigmentat o partida, in general saraca in faze spectaculoase, dar golul secund, care a linistit treaba, a venit, in minutul 64, din partea unui fundas, fost sucevean, Dorel Bernard. Au mai fost si citeva clinciuri intre jucatori, la o lovitura neintentionata a lui Danut Munteanu, atacantul Pancovici rupindu-si arcada si fiind inlocuit prematur. In rest, un final in care oaspetii au cautat si ei golul, prin incursiunile feline ale lui G. Sala si Marsavela si cele in forta ale masivului Petrus.
Apararea ieseana s-a descurcat excelent, portarul din repriza a doua, Mihalache avind doua interventii de nota zece. In schimb, buba mare ramine ofensiva, tehnicienii ieseni mai avind de meditat la perechea potrivita pentru inepuizabilul Dobrea. Ex-brasoveanul Gnandt, introdus in repriza secunda pe flancul drept, a vrut sa arate multe, aratind ca reprezinta o solutie de viitor, dar ca, momentan, este in urma cu pregatirea.A arbitrat la centru, cu suflet de iesean, Cristi Starica.
Poli-Unirea: Kajcsa (Mihalache) – Gheban, Ilie, Medeleanu, Beldiman, Munteanu – Cristea, Marta, Ivasca – Dobrea, Bilba, apoi, Chiper, Gnandt,. Dragoi, Petrache, Brighiu, Sinescu, Rus.
Bucovina : Belean – Beldiman, Orghidan, Tatarciuc, Ciobanu, Cercel – Mitruc, G. Sala, Manea – Marsavela, Pancovici. Au mai jucat: Petrus, Sava, Prisaca, R. Sala, I. Mihai. (Nic. G)

Comentarii