Resitenii isi joaca viitorul in Divizia A

vineri, 21 mai 1999, 23:00
3 MIN
 Resitenii isi joaca viitorul in Divizia A

Astazi, de la ora 17,00, vor avea loc meciurile etapei a XXXI-a a campionatului Diviziei A la fotbal. Datorita faptului ca, in mare parte, situatia zonelor fierbinti ale clasamentului este extrem de aproape de clarificare, majoritatea partidelor are un caracter de vacanta. Federatia a mai dat si un brinci acestor clarificari, stabilind cele doua reprezentante ale Romaniei in Cupei UEFA – Intertoto. In conditiile in care FC Arges si FC National si-au manifestat dezinteresul fata de aceasta competitie a saracilor (sperind, probabil, intr-o iluzorie suplimentare a prezentei romanesti in Cupa UEFA, din cauza problemelor cu Iugoslavia), FCM Bacau si Ceahlaul vor lua startul in Intertoto.
Bine-bine, dar nu s-a grabit onor FRF? Daca Rapidul intra intr-o pasa neagra si Dinamo ii sufla titlul, nu se relanseaza lupta pentru locul III? Asa o fi, dar o conditie sine-qua-non a succesului dinamovist il constituie victoria de la Bacau. Iar daca elevii lui Halagian pierd puncte acasa, nu au ce cauta in prezumtiva competitie pentru bronz.
Despre Ceahlaul, nu este cazul sa mai discutam…
Eliminind calculele fara rost cu privire la Europa, raminem cu lupta pentru titlu (atita cita mai este) si cea dintre CSM Resita si Foresta Falticeni, pentru evitarea retrogradarii.
Asa cum am mai spus, dinamovistii lui Dinu, cu moralul in pioneze, trebuie sa cistige obligatoriu la Bacau, pentru a mai spera la efectele unei sincope rapidiste. Se pare, insa, ca bacauanii (desi nu au motivatii serioase) trateaza cu maximum de seriozitate partida cu Dinamo, tinind la o victorie de prestigiu. Se spune ca unii titulari au sacrificat jocul de la Bistrita pentru a evita cartonase care le-ar priva de a da totul in partida cu Dinamo. Rezumind, pe malurile Bistritei moldovene se vor confrunta ultimele pilpiiri de speranta dinamoviste cu orgoliul bacauan. Din celalalt punct de vedere, nu se poate astepta nimic senzational de la partida Rapid – Olimpia Satu Mare, echipa din nord-vestul tarii fiind de multa vreme un alergator ratacit de pluton.
Asa ca, ne indreptam atentia spre Resita, unde gazdele, electrizate de semisuccesul de la Suceava intilnesc pe FC National, o echipa mereu incomoda si chiar putin motivata, daca ne gindim la posibilitatea aparitiei unei a doua echipe romanesti in Cupa UEFA.
Se stie, insa, ca Resita se mobilizeaza extraordinar in momentele cheie, iar partida de astazi se inscrie in aceste coordonate, deoarece o victorie a Resitei inseamna iesirea la liman. Si se mai stiu relatiile amicale dintre cele doua cluburi, in ultima vreme avind loc intre ele schimburi de jucatori. Cealalta candidata (mai sigura) la retrogradare, Foresta, are o misiune extrem de dificila, chiar imposibila, pe terenul Stelei. E un fel de a spune, fiindca meciul va avea loc pe stadionul "Lia Manoliu", gazonul din Ghencea fiind protejat pentru partida nationalei cu Ungaria, din 5 aprilie.
Iata programul complet al etapei: FCM Bacau – Dinamo (in tur, 0-1, transmis de TVR 1), Rapid – Olimpia Satu Mare (1-1, ANTENA 1), CSM Resita – FC National (0-3), Petrolul – Gloria Bistrita (0-2), Steaua – Foresta Suceava (2-1), Ceahlaul – Otelul (2-1), Farul – "U" Cluj (3-1), FC Onesti – Astra Ploiesti (1-3), FC Arges – Craiova (0-2). (GIN)

Comentarii