Rugbistii ieseni se bronzeaza la Costinesti

joi, 12 iulie 2001, 23:00
3 MIN
 Rugbistii ieseni se bronzeaza la Costinesti

Exceptindu-l pe Ionescu, care a plecat sa munceasca in Italia, acolo unde de citeva luni se afla deja sotia lui, nici un alt rugbist nu a primit dezlegare din partea clubului Poli-Agro ROMTELECOM. "Cind a renuntat la rugby, pentru a-l aduce inapoi sa joace, i-am promis ca o sa-i dau drumul sa plece fara nici un fel de pretentii financiare. Mi-am respectat cuvintul, mai ales ca el avea deja aranjat un loc de munca acolo ", a specificat Victor Codreanu, pina la finalul sezonului presedinte al sectiei de rugby. Referitor la ceilalti componenti ai echipei, Leonid Antohi a fost deosebit de transant: "Pina acum, nu am dat nici o dezlegare" . Presedintele CS Poli a mai precizat si faptul ca a discutat cu antrenorul de la Farul Constanta, care a confirmat ca i-ar dori in echipa pe Chiriac, Dobre si Cojocariu, dar ca nu poate plati cite 2000 de dolari, cit reprezinta grila de transfer pentru fiecare jucator in parte. In aceste conditii, Farul a pus ochii doar pe Chiriac, pretentiile ieseanului fiind mai usor de satisfacut deoarece acesta este burlac, iar clubul constantean ar avea de suportat cu el cheltuieli mult mai mici de cazare si masa. In ciuda faptului ca nu au cartea verde din partea FRR, ce se elibereaza doar cu acordul cluburilor, rugbistii ieseni Nazarie si Enache au facut rost de viza turistica si isi cauta echipa prin Italia. In ce priveste pe cei doi juniori pascaneni, pe care Poli-Agro ROMTELECOM doreste sa-i aduca la Iasi, acestia au plecat deja la Baia Mare. Pentru ca au terminat liceul, interesul lor si al parintilor se leaga in primul rind de scoala. In functie de posibilitatile oferite de clubul REMIN, cei doi vor ramine ori nu la Baia Mare. Situatia se va clarifica oricum in cursul acestei saptamini, in calcule intrind si varianta ca pascanenii sa dea admitere la Iasi, pentru ca juniorul Manole, de exemplu, s-a pregatit pentru Electro, facultate ce nu exista la Baia Mare.
Miercuri, antrenorii Iftimie si Budisteanu au efectuat prima intilnire cu jucatorii pe "Agronomie", urmind ca, dupa o perioada de reacomodare la efort, echipa sa plece intr-un cantonament la Gura Humorului. Cantonamentul ar urma sa se desfasoare in perioada 28 iulie-7 august, dar realizarea lui depinde de negocierile ce vor avea loc intre Leonid Antohi si directorul Complexului Hotelier din Gura Humorului. La memoriul depus catre Primarie de sectia de rugby, in care se cerea disputarea meciurilor de acasa pe stadionul din Copou, inca nu s-a primit vreun raspuns. Ramine ca Primaria sa gaseasca o solutie si pentru rugbistii ce au fost pina de curind angajati la SC Iasi XXI, societate ce s-a "orientat" doar spre fotbal si a exclus din calcule salarizarea celorlalti sportivi de performanta.
Jucatorii care au dorit si nu au fost angrenati in examene de bacalauriat ori facultate, au plecat pe Litoral, fiind cazati la Hotel Azur. Primii au plecat Coliba si Muraru, iar ieri, pentru citeva zile, au plecat spre Costinesti Colta, Mocanu, Ursu si Spiridon. Au contribuit la sejurul rugbistilor pe Litoral "Disco Ring Costinesti" si "Hotel Azur", care au plecat urechea la rugamintile lui Dan Codreanu, presedintele sectiei de rugby. Referitor la mega-show-ul ale carui incasari sint preconizate sa fie indreptate in exclusivitate catre rugby, presedintele sectiei ne-a spus ca " vor exista trei spectacole, pe 28, 29 si 30 septembrie, toate pe stadionul din Copou. Prima seara este dedicata iubitorilor de rock, in cea de-a doua zi vor cinta doar formatii dance, ultimul eveniment fiind organizat pentru admiratorii manelelor". Dupa cum ne-a spus Dan Codreanu, pina acum citeva firme puternice, printre care SC Alimentara, Inter Electric, Led Force, Disco Rosu si Negru, Casa Universitarilor si Transmixt s-au aratat interesate sa sprijine organizarea acestor spectacole. (Leonard CANANAU )

Comentarii