S-a intors roata!

marți, 07 decembrie 2010, 23:44
2 MIN
 S-a intors roata!

Au marcat: Cristina Varzaru (9 – 3 din 7 metri), Ionela Stanca (7), Cristina Neagu (4), Oana Soit (3), Adina Fiera (2), Oana Manea (2), Mihaela Tivadar (1), Valentina Ardean (1), Aurelia Bradeanu (1) – pentru Romania; Nerea Peña (6), Carmen Martin (5), Marta Mangue (4), Begoña Fernandez (3), Elisabeth Pinedo (2), Veronica Cuadrado (2), Macarena Aguilar (1), Andalossii Benzal (1), Beatriz Fernandez (1), Andrea Barno (1) -pentru Spania.

Debut victorios pentru nationala Romaniei la Campionatul European de handbal feminin, elevele lui Radu Voina reusind sa se razbune, in sfirsit, pentru toate necazurile pricinuite de ambitioasele iberice. Exceptind inceputul de joc si unele momente din repriza secunda, fetele noastre au avut o evolutie remarcabila. Spania a condus doar in start, cu 2-0 si 3-1, pina si-a intrat in mina Cristina Varzaru, cu trei reusite consecutive. Cu o aparare avansata si agresiva, Romania a reusit sa enerveze adversarele, care au gresit de citeva ori in aparare, provocind citeva contraatacuri ucigase romanesti. De la 4-4, scorul a urcat la 8-4 in min. 10 si 15-10 dupa o repriza in care Cristina Varzaru si Ionela Stanca au fost in centrul atentiei. Si inceputul reprizei secunde a fost fast pentru tricolore, cea care a intrat in piine fiind Oana Soit, jucatoarea de la Itxako Navarra care a fost atit de dorita de spanioli pentru naturalizare. Dupa ce Adina Fiera a facut 19-11, echipa Romania a inceput sa se relaxeze, iar spaniolele, conduse de Macarena Aguilar, atit au asteptat. Nerea Nerea Peña si Carmen Martin au compensat lipsa de inspiratie a temutei Begoña Fernandez, iar Martha Mangue a surprins-o nepregatita pe Paula Ungureanu,  portarul nationalei. Dupa o perioada de seceta, Cristina Neagu a tintit un gol de zile mari, imitata de Ionela, care a urcat scorul la 24-19. Spania nu a cedat lupta nici o secunda, s-au apropiat din nou la trei goluri (28-25), dar Cristina Neagu si Oana Manea au incheiat conturile, cu doua goluri de zile mari. Complexul spaniol s-a rupt, aseara in sala din Aalborg, insa miine, echipa Romaniei va avea o sarcina si mai dificila in fata reprezentativei tarii gazda, Danemarca.

Surprize mari in celelalte grupe

Danemarca a reusit in cel de-al doilea meci al grupei A sa invinga Serbia cu 25-20, jucatoarele nordice dominind clar partida si reducind strocul doar spre final. In celelalte grupe, s-au inregistrat trei surprize: Muntenegru a invins Rusia dupa ce a fost condusa la un moment dat la sapte goluri diferenta, Suedia a depasit Germania tot pe final, iar Olanda a reusit o victorie categorica asupra Ucrainei! Iata rezultatele complete: Muntenegru – Rusia 24-22; Croatia – Islanda 35-25 (grupa B); Suedia – Germania 27-25; Olanda – Ucraina 25-13 (grupa C); Ungaria – Slovenia 28-19; Norvegia – Franta 33-22 (grupa D). Astazi se disputa meciuri in grupele C (Suedia – Olanda, Germania – Ucraina) si D (Franta – Ungaria, Norvegia – Slovenia).

Comentarii