S-a retras la timp

joi, 07 aprilie 2011, 22:18
1 MIN
 S-a retras la timp

Estonianul Andrus Veerpalu, dublu campion olimpic de schi fond, care recent s-a retras din activitate la virsta de 40 ani, a fost depistat pozitiv la un hormon de crestere cu ocazia unui control antidoping efectuat pe 14 februarie, a anuntat, ieri Federatia estoniana de schi. ”Analiza esantionului B efectuata pe 5 si 6 aprilie de laboratorul din Köln (Germania) a fost si ea pozitiva. Veerpalu dezminte ca ar fi luat vreo substanta interzisa si va da explicatii in fata Federatiei internationale de schi", adauga comunicatul.
Veerpalu, unul dintre cei mai mai sportivi din Estonia, isi anuntase, pe 23 februarie, la 40 de ani, retragerea din activitatea sportiva dupa ce, potrivit afirmatiilor sale, contactase un virus care l-a obligat sa renunte la Campionatele Mondiale de schi nordic de la Oslo (23 februarie-6 martie). ”Ne-am pregatit cu totii pentru Campionatele Mondiale si toata echipa a muncit enorm, insa sanatatea mea si, fara indoiala, si virsta mi-au transmis semnale pe care si cel mai ambitios dintre sportivi trebuie sa le ia in considerare”, declara schiorul estonian pe 23 februarie.
Considerat ca un erou in Estonia, Andrus Veerpalu, de doua ori campion mondial (2001, 2009), a cucerit trei medalii olimpice: aur (15 km) si argint (50 km) in 2002 la  Salt Lake City si aur (15 km) la Torino in 2006. (AGERPRES)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii