Sa fie ca pe roate

sâmbătă, 16 martie 2002, 00:00
3 MIN
 Sa fie ca pe roate

Dupa "incalzirea" din prima etapa, cele doua protagoniste ale luptei pentru promovare din C1, Sportul Municipal Vaslui si Poli Unirea Iasi disputa astazi doua meciuri cheie in duelul lor de la distanta.
Liderul la zi, gruparea vasluiana (40 de puncte, +13 la adevar) vine in gura lupului, la Iasi pentru meciul cu RATC CFR Moldova (locul 12, 17 puncte, -7 la adevar). Gazdele lupta pentru a nu intra si mai tare in zona in care curentul dinspre divizia D se simte foarte tare dar si pentru a ajuta echipa-fanion a orasului, care i-a cedat nu mai putin de 5 jucatori in vacanta dintre tur si retur. Conform unui obicei parca impamintenit in fotbalul nostru, inaintea unor astfel de meciuri incarcate de miza suspiciunile au aparut; antrenorul iesenilor insa, Dan Cananau si-a manifestat convingerea ca jucatorii sai se vor bate pe viata si pe moarte pentru puncte si, nu in ultima instanta, pentru onoarea lor si a Iasului. Pentru a nu fi gidilata doar coarda sentimentala, se vehiculeaza ca "transportatorii" vor primi o prima record in cazul unei victorii, cei 400.000 de lei pe care-i cistiga de obicei in cazul unei victorii acasa urmind a fi multiplicati astazi de cel putin 5 ori. Astfel, desi diferenta dintre valoarea loturilor de jucatori este destul de ridicata, mobilizarea unei echipe din care nu vor lipsi decit Paun si Lungu poate pune serioase problemei garniturii oaspetilor; acolo unde in afara jucatorilor de divizia A adusi inaintea startului campionatului (Kajcsa, Anghel, Gnandt, Matei) au mai fost adusi in intersezon alti "pigmenti" de valoare, ca plopenarii Barna si Medelet sau fostul onestean Goiceanu. Un element cheie in ecuatia jocului poate fi si sprijinul spectatorilor ieseni, penuria de manifestari sportive de interes din oras putind face ca tribunele stadionului Constructorul – Nena din cartierul Alexandru cel Bun sa fie neincapatoare. De notat ca in echipa tehnica a vasluienilor figureaza doua nume foarte cunoscute iesenilor, Ovidiu Burdujan si Emil Vladut.
In tur, Vasluiul a cistigat cu 4-2.
Poli, la rafinat puncte
Tragind cu coada ochiului spre partida de acasa, Poli (locul 2, cu 38 de puncte si +14 la adevar) a plecat de ieri din Iasi, spre Slanic Moldova, acolo unde a petrecut noaptea dinaintea meciului de astazi, de la Darmanesti, cu Rafinaria. Intilnirea cu incomoda grupare bacauana a fost pregatita cu maxima atentie de managerul Vasile Simionas, iesenii constientizind faptul ca la ora actuala nu-si permit nici un pas gresit, scopul oricarui meci fiind victoria. Faptul ca un succes la Darmanesti, coroborat cu un egal sau o victorie a RATC-ului, ar putea duce la schimbarea liderului, sporeste miza meciului. Misiunea oaspetilor este insa dificila, Rafinaria (locul 5, 23 puncte, +2 la adevar) fiind o grupare incomoda in ciuda pierderilor de jucatori din vacanta. Faptul ca in tur, elevii lui Gogu Munteanu (tatal dinamovistului) au remizat in Copou si au fost infrinti in prelungiri la Vaslui spune multe despre modul in care "rafinorii" privesc granzii seriei. Poli nu va putea conta astazi pe Brighiu, a carui suspendare, redusa de la 5 la 3 etape, va expira dupa meciul de astazi, Dinu Sinmartean, accidentat si Ivasca a carui legitimare nu s-a reusit inca.
Cealalta echipa ieseana, Telecom se deplaseaza la Tirgu Neamt pentru meciul cu Ceahlaul II, celelalte meciuri ale etapei fiind: Gloria Zemes – FC Botosani (0-7 in tur), Unirea Negresti – Aerostar Bacau (1-0), Rulmentul Birlad – Foresta II Falticeni (0-0), Pro Mobila Crucea – CFR Pascani (1-2),
Bucovina Radauti – Cimentul Bicaz (1-3). (Ovidiu MINEA)

Comentarii