Sa nu alunecam pe „Magiun”!

vineri, 16 septembrie 2011, 22:29
6 MIN
 Sa nu alunecam pe „Magiun”!

Ajunsa intr-o pozitie favorabila a clasamentului, CSMS Iasi nu are voie sa rateze victoria in meciul cu Callatis Mangalia. In ciuda faptului ca diferentele dintre cele doua echipe sint uriase pe mai multe planuri (buget, lot, statut, obiectiv, etc.), gazdele privesc cu maxima atentie duelul de astazi. Jocul slab practicat de CSMS in startul sezonului, forta ofensiva a oaspetilor – cu opt reusite, Callatis are al doilea atac al seriei, adversarii CSMS marcind in cele doua deplasari de pina acum tot atitea goluri cit a inscris Iasul in toate etapele! – si flerul experimentatului antrenor al Mangaliei, Marin "Magiun" Barbu, care a antrenat, in trecut, si pe Politehnica Iasi, sint citeva dintre motivele care l-au facut pe antrenorul gazdelor, Ionut Popa, sa fie foarte rezervat in declaratii. "Ne asteapta un meci dificil. Ca toate echipele care joaca cu noi, sint convins ca oaspetii se vor mobiliza foarte tare, pentru a demonstra ca nu sint cu nimic sub o echipa care trage la promovare. Nu trebuie uitat de forta ofensiva a lui Callatis, care cred ca e una dintre putinele echipe care a marcat in toate jocurile de pina acum. Imi doresc mult ca si noi sa trecem peste jocurile slabe facute pina acum, sa incepem sa crestem in joc si sa ne impunem" a spus tehnicianul gazdelor, care are probleme serioase si in ceea ce priveste alcatuirea echipei: "Problemele medicale pe care le au Gado, Ghindaru, Avramia, C. Popa si Aldea, mi-au dat planurile peste cap. Cred ca voi fi silit sa schimb chiar si sistemul de joc la meciul cu Callatis".

Nou-promovati in esalonul doi, oaspetii au anuntat ca nu vin ca mielul la taiere in Copou. "Diferentele dintre cele doua echipe sint evidente. Iasul, care are multi jucatori cu nume, se gindeste la promovare in timp ce noi, care lucram de vreo doua luni in actuala formula, avem ca obiectiv mentinerea in esalonul in care abia am promovat. Cu toate acestea, la fel ca in toate meciurile, vom incerca sa demonstram ca sintem o echipa mica cu suflet mare" a spus Marin Barbu, care a avut cuvinte de lauda la adresa Iasului: "Imi pare rau ca nu am avut sansa sa lucrez mai mult in acest oras deosebit, in care m-am simtit excelent". Callatis a venit inca de joi in Iasi, dobrogenii, care au tot lotul valid, antrenindu-se ieri dimineata in Copou.

Un bilet de intrare la meciul de astazi costa 5 lei (la peluze) sau 10 lei (la tribune).

 

Formatiile probabile

CSMS: Dani – Boestean, R. Tincu, Mitrea, Badic – Straton – Onofras, Nalati, Cl. Tudor, Vladu – Ghiceanu.

Callatis: Dragne – I. Florea, Floricel, Damian, Miron – Bardu, Bolat, Cojenel, Sofronie – St. Iordache, Ad. Craciun.

Arbitri: Daniel Deca (Braila); Catalin Liviu Guloiu (Tisau – Buzau), Cosmin Vatamanu (Bucuresti). Observatori: Stan Prodan (Alexandria); Tiberiu Szatmari (Tirgu Mures).

Surpriza in primul meci din cadrul etapei: Viitorul Constanta – Gloria Buzau 2-2 (0-2)!. Au marcat: Rusu (’58, ’83) / Cimpeanu (’11, ’19). Celelalte meciuri: Sageata Navodari – CF Braila; Victoria Branesti – Dunarea Galati; FC Botosani – Farul Constanta; Astra II Giurgiu – Dinamo II; FC Otopeni – Delta Tulcea; FCM Bacau – FC Snagov.

Clasamentul seriei I

1. Viitorul         5          3          2          0          11-3    11 (^2)

2. Dinamo II     4          3          0          1          7-6      9 (^3)

3. Astra II        4          2          1          1          8-5      7 (^1)

4. CSMS         4          2          1          1          4-4      7 (^1)

5. Buzau          5          2          1          2          6-7      7 (^1)

6. Branesti       4          2          0          2          6-4      6 (0)

7. Braila           4          2          0          2          7-6      6 (0)

8. Tulcea         4          2          0          2          5-5      6 (0)

9. Galati           4          2          0          2          6-8      6 (0)

10. Botosani    4          2          0          2          3-5      6 (0)

11. Navodari    4          1          2          1          5-5      5 (-1)

12. Farul          4          1          2          1          5-6      5 (-1)

13. Otopeni     4          1          1          2          6-6      4 (-2)

14. Snagov      4          1          1          2          2-7      4 (-2)

15. Callatis      4          1          0          3          8-8      3 (-3)

16. Bacau        4          0          1          3          2-6      1 (-5)  

Comentarii