Sapte centre de interes

sâmbătă, 04 noiembrie 2000, 00:00
3 MIN
 Sapte centre de interes

Fara a fi dominata de vreun derby de mare importanta, etapa a XII-a a Diviziei B de fotbal ne propune o serie de meciuri echilibrate, care pot influenta, intr-o masura mai mare, sau mai mica, situatia in clasament a celor 16 echipe. Iata programul celor opt partide cu precizarea ca, in afara meciurilor carora la precizam ora startului, celelalte vor incepe astazi, de la ora 14,00.
FC Brasov – Rocar Bucuresti. Pentru partida de sub poalele Timpei, antrenorul oaspetilor, Titi Dumitriu, are doua gauri importante de acoperit in aparare, Catalin Necula fiind accidentat si Cosmin Ursu – suspendat. Sint premise pentru o victorie a echipei lui Gabi Stan, daca brasovenii isi vor mari forta ofensiva.
Gloria Bistrita – Dinamo Bucuresti (TVR 1). Ne amintim, desigur, ca "vampirii" lui tata Jean au administrat, in campionatul trecut, prima infringere dinamovistilor bucuresteni: 1-0 prin golul lui Minteoan (in prezent, plecat in Israel). Altele sint premisele jocului de astazi, de la Bistrita: Gloria nu are o pozitie prea fericita in clasament, iar Dinamo (cu plus trei la "adevar") simte ca ar putea reveni in cartile titlului. Ca si Titi, Cornel Dinu are probleme cu apararea, liberoul Nastase si inchizatorul Kirita fiind suspendati. Fara indoiala, este una dintre confruntarile de virf ale etapei…
Foresta Suceava – Petrolul Ploiesti. Dupa punctul ciugulit la Bacau, padurarii lui Marin Barbu primesc vizita uneia dintre revelatiile acestui campionat, Petrolul Ploiesti, meciul anuntindu-se destul de dificil pentru gazde.
Astra Ploiesti – FC Arges. In ultimele doua editii de campionat, de cind Astra joaca in prima divizie, argesenii au cistigat intotdeauna in cartierul de Vest. Prahovenii au nevoie acuta de a sparge aceasta traditie, deoarece, in ciuda evolutiilor bune de pina acum, ei sint departe de a fi scapati de emotii. Meciul de la Ploiesti este inca unul de 1, X, 2, din aceasta etapa.
FC National – Gaz Metan Medias . Intr-o accentuata revenire de forma, bancarii lui Marius Lacatus nu au cum rata victoria in fata unei echipe care, pare-se, s-a "distantat in coada clasamentului. In ciuda unor comportari bune la Pitesti, Bucuresti (Rocar) si Craiova, mediesenii nu prea au mari sperante in Cotroceni.
Steaua – Ceahlaul Piatra Neamt (astazi, ora 17,00, Pro TV). In continuarea luptei lor pentru evitarea pozitiilor codase, nemtenii au o intilnire extrem de grea in Ghencea, fiindca stelistii, odata reveniti pe locul I nu vor sa mai repete istoria cu Astra Ploiesti. Absente notabile sint de ambele parti, dar stelistii vor suferi din cauza accidentarii experimentatului Belodedici. La nemteni, vor lipsi Soimaru, Marc, Atomulesei si Radu Cozma.
Universitatea Craiova – FCM Bacau (miine, ora 14,00 – Pro TV). Bacauanii au cistigat ultimele doua intilniri de pe "Centralul" craiovean, ambele infringeri atirnind ca niste pietre de moara de gitul fotbalistilor din Banie. Sigur, acum Universitatea Craiova s-a transformat, a ajuns din candidata la retrogradare, pretendenta la titlu, dar bacauanii, ajunsi aproape pe nesimtite la cota "minus cinci" isi vor vinde scump pielea…
Rapid Bucuresti – Otelul Galati (miine, ora 17,00, TVR). Inca un meci de mare interes al etapei, galatenii de la Otelul fiind extrem de periculosi in deplasare, daca ne amintim doar de isprava care au comis-o pe stadionul Dinamo. Ramine de vazut cum se va descurca antrenorul rapidist Mircea Rednic, in conditiile in care, din angrenajul giulestean va lipsi o rotita importanta, Marius Maldarasanu, care este suspendat. (Nic. G)

Comentarii