Saracie cu lustru

luni, 12 ianuarie 1998, 00:00
2 MIN
 Saracie cu lustru

Meciul de simbata dintre Oltchim si Hypo poate fi perfect caracterizat prin analiza cifrelor: scorul de 17-18 ( 6-5 in repriza secunda!) tradeaza doua combatante excelente in aparare, dar deficitare in faza de atac; din cele 35 de goluri, 12 au fost inscrise din aruncari de la 7 m. Vilcencele au beneficiat de 15 de astfel de penalitati din care au ratat 6, ele inscriind, deci, in 30 de minute, doar opt goluri din actiune. Pentru acest conglomerat multinational numit Hypobank Niederösterreich Viena, raportul a fost mai "uman": patru aruncari, dintre care una singura ratata. Raportul eliminarilor a fost "favorabil" vienezelor: 5-2. Din toate aceste date, se observa clar ca vinovata de infringerea la limita a chimistelor a fost, miza impovaratoare. Cistigatoare cu un incredibil 26-20 la Viena, campioana Romaniei se astepta la o replica ucigatoare din partea echipei care nu prea era invatata sa piarda. S-a vazut aceasta timorare in startul partidei (0-3), la jumatatea reprizei I, singura perioada in care apararea vilceana a fost "groggy" (cind scorul a crescut de la 6-5 la 9-5 pentru Hypo – cea mai mare diferenta inregistrata in decursul partidei), dar si in momentele psihologice ale jocului, echipa noastra nereusind niciodata sa preia conducerea pe tabela de marcaj. Cel mai favorabil moment s-a petrecut in min. 47, la scorul de 15-15 atunci cind Roxana Stanisor si Carmen Amariei au ratat doua aruncari consecutive de la 7 m, scorul devenind apoi, in loc de 17-15… 15-17, pe fondul unor neatentii cuciale ale portarului Elisabeta Rosu. Din acel moment, se poate considera ca partida a fost pierduta, chiar daca s-a mai ajuns odata la egalitate, 17-17!
Ratarile exasperante ale romancelor, inclusiv cele de la 7 m, au fost un factor decisiv al infringerii, in ofensiva vilceana contind, practic, doar Steluta Lazar. Dar cu o floare, nu se face primavara…
Au inscris pentru Oltchim: Steluta Lazar 8 (5 din 7 m), Roxana Stanisor 4 (2), Victorina Bora 3 (2) si Carmen Amariei 2. De la Hypo, cea mai buna realizatoare a fost Vaskova – 5 goluri.
In aceste conditii, situatia vilcencelor in grupa s-a complicat simtitor, ele trebuind, pentru a-si asigura calificarea, sa nu piarda in partida din deplasare cu echipa daneza Viborg, un adversar foarte incomod. Piatra de moara de la Rimini atirna, in continuare, foarte greu. (N.G.)

Comentarii