Sarbatoarea visinie

Subtitlu

miercuri, 17 mai 2006, 23:06
2 MIN
 Sarbatoarea visinie

Rapid: Coman – M. Constantin, Maftei, Rada – Badoi, R. Stancu, Grigore (’67 – Negru), Karamian (‘100 – I. Stancu) – Buga, Niculae, Pancu (’55 – Moldovan). Antrenor: Razvan Lucescu.
FC National: Nae – Sapunaru, Burca, Mehmedovic, Panc – Abiodun, Srhoj (’62 -Ghindeanu), Bundea (’93 – Marin), Herea, Tames (’31 – Mozacu) – Griffiths. Antrenor: Cristiano Bergodi.
Arbitru: Sorin Corpodean.
1-0, min. 91: Niculae suteaza prin surprindere de la 18 m, Nae nu poate retine balonul si il prelungeste in poarta.
Intre Rapid, echipa care a speriat Vestul in aceasta primavara, si FC National, o formatie pestrita, fara nume prea mari, dar organizata italieneste de Cristiano Bergodi, parea a nu fi probleme in privinta invingatoarei. Si totusi, dupa forcingul initial al giulestenilor, bancarii au reusit sa echilibreze jocul, ba chiar sa-l domine pe finalul primei reprize. Intr-adevar, primele ocazii s-au itit la poarta lui Nae, Niculae sutind in portar in min. 9, iar Pancu gresind preluarea, intr-o pozitie ideala (’11). Fostul iesean a irosit insa cea mai buna oportunitate in min. 29, cind Nae l-a inchis perfect pe „Pancone Italiano”. Ratarile Nationalului au aparut in finalul reprizei, cu Griffiths si Bundea in prim-plan, la ultima faza, Coman avind o parada exceptionala la sutul ex-craioveanului din lovitura libera. Pe ansamblu, insa, prima repriza nu a fost spectaculoasa, atacurile giulestene fiind destramate de reteaua defensiva a lui Bergodi.
Tot bancarii au avut initiativa tactica si dupa pauza, mai mult prin modalitatea de a iesi din aparare si combinatiile de pase repetate, dar meciul este adormitor, pina la sutul din unghi al lui Niculae (’60) neintimplindu-se mai nimic. Acelasi atacant a mai ratat trei situatii intre minutele 68-70, dar Rapidul s-a aratat neputincios in fata apararii lui Bergodi, in timp ce National parea sa fie multumit cu prelungirile, pe care le-a si obtinut. Le-a obtinut degeaba, fiindca in primul minut, Daniel Niculae a dat lovitura de gratie. Bancarii au fost obligati sa faca tocmai ceea ce nu stiu prea bine: sa atace. Astfel incit, desi cornerele se succedau cu repeziciune la poarta lui Coman, tot contraatacurile Rapidului au fost mai periculoase.
Rapid a cistigat Cupa Romaniei, primul succes al antrenorului Razvan Lucescu si este prima echipa care si-a asigurat deja un loc pe tabloul Cupelor Europene.

Comentarii