Sase gauri negre in buget

joi, 21 ianuarie 2010, 23:29
3 MIN
 Sase gauri negre in buget

In ultima perioada, in fotbalul romanesc au abundat stiri legate de rezilierea contractelor unor jucatori pe care cluburile la care acestia evoluau nu-i mai doreau, fie din cauza randamentului, fie a salariilor prea mari. Mai cu scandaluri, mai cu frumosul, divorturile au curs intr-un ritm alert.

Politehnica s-a confruntat si ea, in ultimele sezoane, cu diferite cazuri in care anumiti fotbalisti nu s-au mai ridicat, in opinia antrenorilor, la un nivel care sa-i recomande sa joace in Liga I, gruparea din Copou incercind sa scape de ei. Daca alte formatii au gasit solutii de incetare a angajamentelor mai devreme decit perioada stipulata in contract, Iasul a avut mai mereu dificultati in acest sens. De notorietate sint cazurile unui Tarlea ori Mijin, care au incasat mult timp salarii frumusele, desi se pregateau la echipa a doua, Paruolo, Gavatorta sau Mitrovic, de exemplu, fiind si ei in astfel de situatii.

In acest moment, problemele Politehnicii la acest capitol ies din sfera normalului. Pe linga Mircea Oprea, care a preferat  in tur sa incaseze 6 000 de euro pe luna si sa se antreneze cu Poli II decit sa mearga la Unirea Alba Iulia, unde era dorit, Iasul mai are cinci jucatori de care vrea sa scape, Dominik Bersnjak (refuzat de polonezii de la Odra Wodzislaw), Andrej Pecnik, Cornel Buta, Cristian Bratu si Catalin Tincu. Desi au fost anuntati inca dinaintea sarbatorilor ca sint pusi pe lista de transferari, nici unul nu si-a gasit echipa, chiar daca in cazul ultimilor trei nu se cere nici o suma de transfer. In atare conditii, cu exceptia lui Buta, care se pregateste singur, jucatorii amintiti au fost prezenti in ultima perioada in Copou, unde s-au antrenat sub comanda consilierului tehnic Vasile Simionas si a lui Mihai Danila. In ipoteza in care situatia va ramine "inghetata" in continuare, cei sase au spus ca vor ramine la Poli, asteptind sa-si incaseze salariile, care, cumulate, se ridica la aproximativ 35 000 de euro pe luna!

La aceasta ora, oficialii ieseni isi pastreaza optimismul in privinta plecarii lui Oprea, Pecnik, Buta, Bratu si Tincu. "Eu sper ca jucatorii pusi pe lista de transferari sa-si gaseasca echipe la care sa plece, pentru ca dragoste cu sila nu se poate. Am incercat sa-i ajutam, gasindu-le unele piste, am fost extrem de deschisi, anuntindu-i ca pot pleca fie gratuit, fie pe sume modice, acum depinde si de ei" , a spus vicepresedintele Politehnicii, Pavel Hodea, care a recunoscut ca lucrurile se pot complica in cazul in care jucatorii amintiti vor ramine in Copou: "Contractele pe care le au, incheiate de fosta conducere, nu au stipulate nici o clauza care sa apere clubul, asa ca, in cazul in care fotbalistii vor ramine in Iasi, vom fi siliti sa le platim integral salariile. Totusi, ei trebuie sa fie constienti ca pierderea nu va fi numai a noastra, ci si a lor, viitorul carierei lor fiind pus in pericol".

Fara sa recunoasca public, oficialii ieseni se gindesc sa apeleze la aceleasi metode la care au apelat alte cluburi cu jucatorii nedoriti: izolarea lor si de echipa a doua, convocarea la antrenamente dure, pe terenuri improprii, amenzi la cele mai mici abateri, etc. Avertismentul in acest sens a fost simtit de Oprea, care s-a pregatit si de Craciun, el primind vacanta pe 29 decembrie!

O situatie aparte pe acest subiect o are Clement Palimaru, la care Cetatea Suceava a renuntat. Atacantul s-a intors in Copou, insa oficialii ieseni se prevaleaza de faptul ca jucatorul este imprumutat pina in vara la Suceava, Poli incercind astfel sa scape de plata unui alt jucator pe care antrenorul Petre Grigoras nu va conta in retur

Comentarii