Sase meciuri intr-o zi

vineri, 07 decembrie 2007, 17:59
2 MIN
 Sase meciuri intr-o zi

Prima etapa a returului Ligii I este sinonima cu penultima etapa a acestui sezon de toamna, cele 18 echipe din primul esalon mai avind de tras doar inca doua saptamini pina la binecuvintata vacanta de sarbatori. Fara un derby care sa sara in ochi, etapa din acest week-end se caracterizeaza printr-o aglomeratie de meciuri (sase la numar) in ziua lasata de Domnul pentru odihna.

Vinovata de aceasta stare de fapt este… Cupa Romaniei care a eliminat vinerea din saptamina microbistului si a saracit traditionala simbata. Meciuri la cutite sint doar in zona retrogradarii, si remarcam intilnirile Farul – Universitatea Craiova si Pandurii Tirgu Jiu – „U" Cluj, cu precizarea ca ultimele doua echipe s-au intilnit chiar miercuri, in Cupa, gorjenii cistigind cu 2-0 pe „Ion Moina".

Elevii lui Eugen Neagoe au si ascendentul moral al punctului obtinut in prima etapa, tot sub Feleac, de aceea ei cred ca vor reusi, in sfirsit o victorie. Nu le va fi chiar usor gorjenilor, fiindca „U" Cluj ar putea pune capat ghinioanelor tocmai in capitala Gorjului.

Daca ar fi sa alegem un meci pilot al etapei, ar trebui sa ne indreptam ochii spre Pietricica Neamtului, unde evolueaza Steaua, singura echipa bucuresteana care joaca in deplasare. Stelistii au jucat lamentabil si in restanta de campionat cu Gloria Bistrita si in meciul de Cupa de la Urziceni (pierdut cu 0-2) si, inaintea curateniei de iarna promisa de Gigi Becali, doreste sa rezolve acceptabil ultimele probleme ale turului, miine evoluind in fata unei echipe greu de ingenuncheat pe teren propriu.CFR Cluj, intilneste pe teren propriu formatia galateana, care a invatat in ultimele etape sa joace in deplasare, dar este „suparata rau", dupa eliminarea din Cupa.

Si meciurile din Capitala sint interesante, desi un Rapid – Mioveni sau Dinamo – Buzau n-ar fi spus nimic pe la inceputul campionatului. Insa Dacia lui Sorin Cirtu se arata pe cai mari, mai ales dupa victoria de la Urziceni. Cit despre Gloria Buzau, il mai poate imbuna pe Gigi Becali, dupa isprava de vinerea trecuta, doar in cazul unui rezultat favorabil cu „ciinii".

Unirea Urziceni trebuie sa se reabiliteze in fata propriilor suporteri, iar UTA, de-abia remontata, are un hop greu de trecut cu vasluienii lui Dorinel Munteanu.

Comentarii