Sauna si teren gazonat la Bucium

marți, 22 iulie 2003, 23:00
2 MIN
 Sauna si teren gazonat la Bucium

Dupa retragerea din campionatul judetean a echipei Progresul, Ioan Alupei, administratorul bazei sportive situate linga Poligonul din Bucium, a avut ideea de a infiinta un club privat destinat juniorilor. Impreuna cu Viorel Agachi, fost antrenor la Centrul de Copii si Juniori al lui Poli si administrator al gruparii din Copou, cei doi au pornit la un drum anevoios. Inceputurile au fost dificile, desi copiilor dornici de a juca fotbal la Progresul nu li se percepe nici o taxa. Treptat insa, lumea a aflat de acest club si deja s-a organizat o echipa, care a inceput sa lucreze in mod organizat.
Principalul punct de atractie pentru pustii ce viseaza a ajunge fotbalisti este baza sportiva, care contine elemente care depasesc necesarul primilor pasi in fotbal. Terenul gazonat, cu un drenaj foarte bun, este drept, vestiarele stralucesc de curatenie si sint dotate cu bazin, sauna si camera pentru masaj! Mai mult, jucatorii sint indulciti cu sucuri naturale sau ciocolata, la finalul antrenamentelor. Gindurile lui Alupei bat foarte departe: „Toata baza este concesionata de mine pe 99 de ani. Tot ce cistig, investesc aici. Voi mai aranja citeva terenuri de antrenament, intre care si unul de zgura, de suprafata mica. Dupa omologarea terenului la Federatie, voi inscrie echipa in campionatul national de juniori, unde sper sa obtin rezultate notabile”.
Pentru ca Progresul este intr-o continua cautare, activitatea de selectie este permanenta. „Am fost si pe la scoli, pe maidane, pentru a cauta pusti talentati; pe copiii nascuti in 1991, 1992 si 1993 pe care nu am reusit sa-i anuntam sau nu au auzit de noi, ii asteptam de luni pina simbata, intre orele 9-11 si 17-19, la teren, pentru ca la noi oricine este bine venit” a spus Agachi. (Ovidiu MINEA)

Comentarii