Se imblinzeste Lita?

vineri, 08 decembrie 2000, 00:00
3 MIN
 Se imblinzeste Lita?

Pe strada, prin tramvaie si peste tot, de la elevul de-abia trecut de majorat, pina la cel mai in virsta pensionar, toata lumea discuta doar despre "barajul" prezidential de duminica. Preocuparile romanilor nu se limiteaza insa la viitorul politic (si nu numai) al tarii. Adolescentele sau femeile mai zglobii se dau de ceasul mortii sa faca rost de fondurile necesare pentru a-i vedea la treaba pe striperii de la "Chippendales". Altora le e gindul la impozite, bradul de Craciun sau cosul zilnic care macar de sarbatori se viseaza a fi umplut. Altii se gindesc la vacantele in strainatate, oscilind intre Grecia si Franta. In ceea ce-i priveste pe microbisti, acestia au terminat schitele povestilor pe care le vor spune la gura sobei, mai ales ca si "Champions League" a intrat in vacanta, iar minjii lui Bölöni si-au incheiat experimentul algerian.
In Iasi, fanii lui Poli se freaca la ochi cind citesc informatiile din ziare. La mai mult de un deceniu dupa Revolutie, mai multe oficialitati (in paranteza fie spus, acelea care nu ajutat echipa nici cit negru sub unghie) nu au reusit sa se lepede de obiceiurile trecutului si fac presiuni asupra membrilor Consiliului de Administratie, cite un antrenor sau un conducator "miracol" aflindu-se in buzunarul cite vreunui "sef" de pe la Judet. Si asta nu e nimic. Dupa prologul oferit la instalare, epopeea mariajului dintre Poli si antrenorul Ion Dumitru, ar umple de invidie pe orice scenarist hirsit in rasturnarile de situatie de la o zi la alta din telenovelele de top. Si pentru ca am ajuns la acest capitol, abia ieri a fost prima zi de la sfirsitul turului in care, cu adevarat, problema continuarii colaborarii cu tehnicianul ce a condus Poli in ultimele trei etape, a prins un oarecare contur. Astfel, in cursul diminetii, presedintele CA al gruparii din Copou, Romeo Olteanu l-a contactat pe Lita spunindu-i ca pretentiile lui financiare (3000 $ la instalare, 2000 $ la atingerea baremului, cite 10 000 $ pentru fiecare din urmatoarele doua sezoane, salariu lunar de 300 $, prime duble) pentru a continua sa antreneze Iasul au fost considerate exagerate. Olteanu i-a comunicat totodata oferta lui Poli: 1 000 $ la instalare si inca 1 000 $ la indeplinirea baremului in acest retur, 2 000 $ in doua rate si 4 000 $ la repromovarea in B a echipei pentru anul viitor, 4 000 $ in doua rate si 8 000 $ in ipoteza promovarii in prima liga in al doilea an de contract, salariu lunar de 200 $ si prime duble. Desi diferenta fata de pretentiile initiale este considerabila, Dumitru a fost, in principiu, de acord cu oferta facuta de Poli. "Mai las si eu de la mine, pentru ca imi place foarte mult Iasul si oamenii de acolo. Oricum, prin telefon nu se pot face negocieri asa ca cel mai bine este ca la inceputul saptaminii viitoare sa vin la Iasi si sa discutam fata in fata pentru a concepe si planul de viitor. In principiu, totusi, sint de acord cu cele spuse de domnul Olteanu" a declarat fostul international.
Auzind de scaderea considerabila a pretentiilor financiare a lui Dumitru si ceilalti membri ai Consiliului sint tentati sa se marseze pe aceasta varianta. Mai multe amanunte insa in "episoadele" de saptamina viitoare. (Ovidiu MINEA)

Comentarii