Se umple iar Polivalenta

vineri, 23 ianuarie 2009, 21:53
2 MIN
 Se umple iar Polivalenta

Asa cum era de asteptat, echipa ieseana de baschet masculin n-a avut probleme in fata echipei Rapid II Bucuresti, pe care a invins-o fara prea mari eforturi. In fata unei asistente record, cum de mult n-a mai fost la Sala Polivalenta, iesenii s-au impus cu 88-54 (25-12, 18-8, 26-13, 19-21), dupa o partida in care majoritatea ochilor au fost atintiti spre noile transferuri, americanii Robert Bishop si Bruce Cooper. Daca fundasul s-a dovedit un magician al driblingului si un excelent pasator, Cooper si-a impus adesea masivitatea si a avut momente in care a dominat lupta sub panoul advers cu atit mai mult cu cit nici n-a avut in fata adversari de temut. Avind la dispozitie un lot echilibrat antrenorul Costel Moscalu si-a permis sa introduca doua echipe in teren, care au jucat alternativ in cele patru sferturi. Murgoci a aratat pofta de joc, Nicolae a fost acelasi omniprezent la recuperare, in vreme ce Hurjui s-a completat bine cu Bishop la conducerea jocului, gazdele reusind sa faca si citeva momente de spectacol gustate de tribuna. Nici inlocuitorii lor nu s-au lasat mai prejos si au pus umarul la victorie mai ales in sfertul secund.

Pentru Politehnica au evoluat: Bishop (9, 1×3), Hurjui (3, 1×3), Murgoci (16, 2×3), Nicolae (6), Cooper (14) apoi Fl. Moscalu (12), Calinescu (7, 1×3), Moldoveanu (4), Koutouris (10), Huludet (4), Chidiu (3, 1×3) si Brosteanu.

Remiza in disputa Iasi-Chisinau

Desfasurata in deschidere, dubla amicala de old-boys dintre Iasi si Chisinau s-a terminat la egalitate dupa ce fotbalistii au reusit sa cistige meciul cu 6-2 in vreme ce baschetbalistii au pierdut strins, scor 35-38. Dincolo de rezultat insa a meritat efortul facut de organizatori pentru o manifestare gustata din plin de spectatori, tineri si virstnici laolalta, care au putut sa vada din nou la lucru foste glorii ale sportului iesean. Daca la fotbal media de virsta favorabila gazdelor a contat si pentru ca jucatori ca Mitus Anton se prezinta ca-n tinerete, mult mai echilibrat a fost acest raport in jocul cu mingea la cos, acolo unde oaspetii au tradat faptul ca inca se pregatesc in cadru organizat. Oricum, aplauzele n-au intirziat sa apara pentru numele grele care si-au facut simtita prezenta in teren: Moisescu, Cilibiu, Magurean, Mihailescu, Moscalu etc

Comentarii