Sichitiu si-a anuntat demisia!

vineri, 10 decembrie 2010, 00:41
5 MIN
 Sichitiu si-a anuntat demisia!

Cele doua reprize de convorbiri avute de sefii CSMU Politehnica miercuri noapte si joi dimineata nu au adus nici o clarificare in ceea ce priveste viitorul clubului. Ba, mai mult, lucrurile s-au complicat si mai mult de vreme ce presedintele executiv Grigore Sichitiu si-a anuntat demisia, la ora actuala neexistind nici o varianta pentru inlocuirea acestuia. Informatia, neconfirmata oficial pina la ora inchiderii editiei, a fost obtinuta din surse de incredere din cadrul clubului, care au povestit si citeva dintre culisele intrevederilor care au avut loc in Capitala.

Ajuns miercuri in Bucuresti, primarul Iasului, Gheorghe Nichita, s-a intilnit seara tirziu cu omul de afaceri Ionut Negoita, cel care a indeplinit in ultima perioada functia de presedinte al asociatiei in cadrul careia functioneaza clubul. Edilul sef a vrut sa clarifice colaborarea cu Negoita, cel care, dupa ce a imprumutat clubul pe parcursul turului cu o suma modica, a anuntat ca intentioneaza sa se retraga din Copou, motivatia fiind nerespectarea de catre Primarie a unor intelegeri stabilite initial. La intrevedere au mai participat apoi si Constantin Anghelache, cel care a mutat in vara echipa Tricolorul Breaza la Iasi, Grigore Sichitiu si antrenorul principal al CSMU, Adrian Falub.

Pe linga discutii pe marginea raportului prezentat de tehnician vizavi de rezultatele din tur si a strategiei gindite de acesta pentru viitor s-a incercat sa se lamureasca si mai multe aspecte care au tensionat atmosfera la club in ultima perioada. Nichita i-a cerut lui Negoita sa renunte la politica de imprumuturi si sa investeasca cu adevarat in club, Negoita a vrut sa inteleaga de ce are o imagine proasta in Iasi, Anghelache, care s-a plins de marginalizarea oamenilor sai de incredere (antrenorul Stancioiu, care a fost "secund" in tur, si jucatorii adusi de la Breaza in vara), a vrut sa afle cum isi va acoperi unele datorii pe care sustine ca le-a contactat pe vremea cind activa la Breaza, Sichitiu s-a aratat nemultumit de faptul ca a fost criticat in repetate rinduri, iar Falub a vrut sa afle ce se doreste de la el. Pe parcursul discutiilor, numele fostului antrenor, Ionut Popa, a fost pronuntat de multe ori, existind voci care au recunoscut ca demiterea acestuia dupa victoria din derbiul cu Petrolul Ploiesti a fost o gafa.

Dupa circa patru ore de discutii s-a stabilit ca, pe linga jucatorii la care s-a anuntat deja ca s-a renuntat (Cl. Ionescu, fratii Neagoe, Cornea si Al. Manea), se vor demara discutii pentru reziliera contractelor lui Baiano, Musumbu, Drida si Cohen, situatiile lui Palimaru, Panc si Panait urmind a mai fi analizate. De asemeni, a fost intocmita si o ciorna cu nume de fotbalisti care ar trebui achizitionati in ideea continuarii atacarii promovarii, pe hirtie figurind in special componenti ai unor echipe din seria a II-a a Ligii a II-a.

"Bomba" a venit la final, cind Sichitiu, care a avut citeva divergente de opinii cu Anghelache, a anuntat ca demisioneaza. Nichita si Negoita i-au cerut sefului executivului sa se mai gindeasca, in speranta ca acesta isi va schimba optica peste noapte fiind convocata o noua sedinta, in cursul zilei de ieri,. Asta desi initial se stabilise ca viitoarea intilnire, la care urmeaza sa participe si membrii Comitetului Director al asociatiei, sa aiba loc saptamina viitoare, in Iasi, atunci cind Negoita trebuie sa anunte planurile sale iar clubul sa-si stabileasca strategia pentru retur.

La intrevederea de ieri, la care Nichita nu a mai participat, nu s-a mai facut insa nici un pas inainte, astfel ca lucrurile se spera a fi batute in cuie saptamina viitoare. Atunci, se va sti daca Poli va continua sa atace promovarea sau isi va schimba obiectivul, daca Negoita va baga bani la CSMU sau finantarea echipei va ramine pe umerii Primariei, care a dus greul si in tur, daca Sichitiu se va razgindi, ori daca Falub va continua munca in Copou.

Pentru a avea si declaratii oficiale, "Ziarul de Iasi" a contactat ieri toate persoanele participante la discutiile amintite, multe dintre elementele descrise mai sus fiind recunoscute si oficial. Primarul Nichita a spus ca "imi doresc enorm un patron potent care sa investeasca la Politehnica si pe care Primaria sa-l sprijine. Acum, clubul este la o rascruce. Daca domnul Negoita va gasi o solutie pentru a finanta echipa, se va incerca promovarea in continuare. Eu sper ca se va merge pe aceasta varianta. In caz contrar, trebuie gasita o solutie pentru ca fotbalul sa nu dispara la Iasi. Daca nu apare un alt om de afaceri dispus sa preia echipa, greul va ramine iarasi pe umerii Primariei, care nu are forta de a asigura un buget pentru promovare. Pentru a nu pierde tinerii de valoare ai Iasului, asa cum sint un Cretu ori un Herghelegiu, vor trebui gasite solutii pentru finantarea unei formatii care sa ramina macar in Liga a II-a". Negoita a afirmat ca sansele de a continua colaborarea cu Poli sint de 50%. "In urma discutiei avute cu domnul primar, sansele de a continua la Poli au urcat de la 20% la 50%. Voi analiza tot ceea ce s-a intimplat in ultima perioada, raportul prezentat de Adrian Falub si strategia gindita de acesta si voi lua o decizie. Cred ca pina la sfirsitul saptaminii viitoare, voi anunta hotarirea pe care am luat-o. In cazul in care voi continua, vor fi mai multe schimbari la nivelul lotului" a declarat omul de afaceri. Cel care pare cel mai nerabdator pentru a afla ce intentii au sefii clubului este Falub: "Astept ca sefii clubului sa-mi comunice intentiile pe care le au si obiectivele echipei. Si asa s-a pornit extrem de tirziu in vara, macar acum ar trebui ca lucrurile sa se aseze in liniste". Sichitiu a refuzat sa faca declaratii, neinfirmind insa atunci cind a fost intrebat daca si-a anuntat demisia: "Saptamina viitoare, cind se va intruni Comitetul Director al clubului, voi face un anunt oficial. Pina atunci, nu comentez nimic!". Si mai sec a fost Anghelache: "Au fost doar citeva discutii, nu a fost o sedinta! Oricum, eu nu prea dau declaratii!".

Comentarii