Speranta e tot la Barbu si Mutu

luni, 14 septembrie 1998, 23:00
3 MIN
 Speranta e tot la Barbu si Mutu

Pe stadionul din Trivale va fi din nou forfota mare in aceasta dupa-amiaza, pentru ca elevii lui Silviu Dumitrescu si-au dat din nou intilnire cu lumea buna din Europa fotbalistica. Evident, dubla mansa cu spaniolii de la Celta Vigo se anunta mult mai dificila decit cele anterioare, cu Dinamo Baku si Istanbulspor, pentru ca e o echipa cu o forta financiara redutabila si cu numeroase vedete in lot: nu mai putin de 14 "stranieri" si printre ei numeroase nume cunoscute, ca Mostovoi, Karpin, Makelele, Dutruel ori Penev. Pitesetenii le vor opune ambitia celui care inca mai crede in proverbul cu buturuga mica si talentul a doi jucatori de exceptie, Barbu si Mutu, piesele grele ale gazdelor.
Clubul Celta Vigo a fost fondat in anul 1923. Presedintele clubului este Horacio Gomez. Sponsorul oficial al formatiei spaniole este firma franceza de automobile "Citroen". Spaniolii folosesc echipament sportiv Umbro. Stadionul din Vigo se numeste "Balaidos" si are o capacitate de 33.000 de locuri, fiind construit in anul 1928. Dimensiunile terenului de joc sint 105/68m.
Lotul de jucatori are urmatoarea alcatuire: Richard Dutruel, Jose Pinto, Roberto Fernandez – portari; Michel Salgado, Rafael Berges, Fernando Caceres, Oscar Vales, Francisco Cainzos Fran, Dan Eggen, Goran Djorovic, Estrella Roja, Jose Manuel Lopez – fundasi; Nascimento Mazinho, Valeri Karpin, Angel de Juan Geli, Zoran Djorovic, Alexander Mostovoi, Bruno Caires, Claude Makelele, Tomas Hervas – mijlocasi; Haim Revivo, Vladimir Gudelj, Juan Sanchez, Jorge Cadete, Juan Prieto – atacanti. Antrenorul spaniolilor este francezul Victor Fernandez.
La acest meci, de la pitesteni vor lipsi doi titulari, fundasii Nastase si Cristescu, asa incit vor fi titularizati Gilmencea si Bogoi. La Celta planeaza semne de intrebare doar asupra posibilitatii de folosire a lui Tomas si Oscar Vales, ei putind fi inlocuiti in ultimul moment pe lista de start cu Eggen si respectiv Geli. In ultimul meci de campionat, spaniolii au remizat, 1-1, la Villareal, golul lor fiind marcat de Penev, fostul component al echipei Atletico Madrid.
Echipele probabile:
FC Arges: Vintila – Mogosanu, Gilmencea, Negru, Dita – Schumacher, Mutu, Bogoi, Crivac – Balasa, Barbu.
Celta: Dutruel – Michel, Djorovic, Caceres, Tomas – Oscar Vales, Karpin, Mazinho, Mostovoi – Makelele, Penev.
Punct ochit, punct lovit
Handbalistii de la LPS au trecut cu brio primul examen al sezonului
S-a reluat si campionatul national de handbal pentru juniori 1, la sfirsitul saptaminii trecute desfasurindu-se turneele preliminare. CSS LPS CFR Iasi a jucat in seria de la Focsani, unde le-a avut ca adversare pe LPS Suceava, CSS Bacau, LPS Vaslui si LPS Onesti. Din cele cinci formatii una singura a ramas pe dinafara, si anume CSS Onesti. Ne-am fi asteptat ca acest turneu sa fie doar un simplu antrenament pentru handbalistii pregatiti de profesorul Vasile Ciocoiu, insa socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea de la Focsani. In primul meci, handbalistii ieseni au invins destul de greu pe LPS Vaslui, cu 26-25 (11-11), pentru a pierde urmatoarele doua intilniri: 28-36 (16-20) cu LPS Suceava si 25-26 (15-10) cu CSS Bacau, dupa ce, in minutul 36, iesenii conduceau cu 18-10! Ultimul meci, cel cu CSS Onesti, a reprezentat o formalitate pentru juniorii ieseni, care au invins cu 29-21 (15-11). Antrenorul Vasile Ciocoiu a folosit urmatorul lot de jucatori: Ioan Lungu – Mugurel Chiuda, Vlad Rosca, Florin Dimofte, Marius Bejenariu, Nicolae Larion, Cristian Maftei, Razvan Dutcovici, Adrian Rusu, Alexandru Baghiu si Mihai Gojan. "Eu sint multumit de prestatia elevilor mei, in ciuda celor doua infringeri. Am avut ghinionul de a nu-i putea folosi pe 2 jucatori din primii 7: Radu Ungureanu si Liviu Rusu. Rezultatele m-au interesat mai putin, fiind vorba de un turneu de calificare", a afirmat Vasile Ciocoiu. Campionatul va incepe pe 24 septembrie, CSS LPS CFR facind parte dintr-o serie care mai cuprinde urmatoarele formatii: LPS Suceava, LPS Vaslui, CSS Bacau, LPS Galati, CSS Focsani, LPS Buzau si CSS Adjud. In prima etapa, iesenii vor juca in deplasare, la Focsani. (D.S.)

Comentarii