Sperante de doi lei vechi

marți, 09 august 2005, 23:00
2 MIN
 Sperante de doi lei vechi

CFR: Turcas – Panin, Balint, Jula, Miclaus – Minteuan, D. Munteanu, Fl. Dan (’63 – Coroian), Oncica (’52 – Turcu) – Anca, Tilinca (’86 – Bruncevic).
Lens: Itandj? – Demont, Gillet, Hilton, Barul – Lachor, Coulibaly, Carri?re (’73 – Jemaa), Keita – Cousin, Thomert (’65 – Leroy).
0-1, min. 25: Lachor, sut senzational din lovitura libera de la 25 metri, la coltul scurt.
1-1, min. 57: executie identica, tot de la 25 de metri, a lui Turcu.
Avertizati de cunoscatori ai fotbalului francez in privinta startului greoi al jucatorilor de la Lens, fotbalistii clujeni au asaltat careul oaspetilor inca din primele minute ratind chiar trei imense ocazii prin Jula (sut pe linga poarta din 6 m), Tilinca si Minteuan (bomba). Odata primul sfert de ora trecut, francezii incep sa-si aeriseasca defensiva si la prima ocazie au deschis scorul prin torpila rezervei Lachor. Momentele de deruta au fost depasite prin rivna lui Dorinel Munteanu, excelent in dubla calitate de creator si salahor si, spre sfirsitul reprizei, ocaziile reapar in careul lui Lens. Si dupa doua ratari ale lui Tilinca si Dan, a venit momentul cheie al reprizei in min. 44. Un sut prin surprindere al lui Florin Dan este respins cu dificultate de portarul francez, Anca a urmarit balonul, dar portarul Itandj? a plonjat in directia mingii, doborindu-l pe blondul atacant, dupa ce Anca atinsese balonul. In loc de penalty si eliminare, arbitrul polonez Gylewski a lasat jocul sa continue.
Clujenii incep si repriza secunda in ofensiva. Dar ceea ce n-au reusit Anca si Tilinca din pozitii mult mai bune, a facut-o noul intrat Turcu, dintr-o lovitura libera. In final, ceferistii au presat, dar n-au reusit in fata unei aparari exacte, cu un marcaj foarte precis, desi ocaziile n-au lipsit. Nici macar eliminarea justa a lui Leroy (pentru lovitura asupra lui Balint, fara minge) din min. 84, n-a avut efect asupra tabelei de marcaj, astfel incit Lens, a ramas marea favorita a calificarii, pentru ca partida retur se va disputa martea viitoare, pe stadionul „F?lix Bollaert”. Sa ne amintim ca si in meciul tur, cu St. Etienne, de la Cluj a fost tot 1-1. Si CFR s-a calificat! (Nic. G)

Comentarii