Sperantele boxului si capra vecinului

duminică, 08 aprilie 2001, 23:00
2 MIN
 Sperantele boxului si capra vecinului

Faza judeteana a campionatului national de box pentrui juniori si cadeti este, prin definitie o competitie interesanta, daca ne gindim la nesecatul izvor de talente al Iasului, in acest sport. De aceea, impatimitii boxului au fost prezenti la Sala Gradinari, in acest week-end, pentru a vedea care este viitorul acestui sport, care a adus mult prestigiu urbei noastre. Si amatorii de box ieseni nu au avut ce regreta, partidele fiind extrem de spectaculoase.
Se remarca prestatia deosebita a boxerilor de la Nicolina (antrenor, Nicolae Chipirog) la cadeti si AS Vointa (Viorel Soroceanu), CSM Iasi (Florin Butnaru) si CFR (Nicu Brinzei), la juniori. Campionii judeteni sint urmatorii:
Cadeti: Gh. Dinca (Nicolina) – 48 kg; Mircea Mandache (CSM) – 51 kg; Cristi Cucereanu (Nicolina) – 57 kg; Iulian Roman (Nicolina) – 60 kg; Daniel Chelea (Nicolina) – 63 kg; Sebastian Ciobanu (Nicolina) – 66 kg; Constantin Baciu (Vointa) – 69 kg; Doru Scutaru (CFR) – 75 kg. Juniori: Gh. Avadanei (CFR) – 48 kg; Cristi Ferariu (Vointa) – 54 kg; Tudor Budu (CSM) – 57 kg; Iulian Talpiz (Vointa) – 60 kg; Iulian Gitlan (Vointa) – 63,5 kg; Adrian Visan (Nicolina) – 67 kg; Florin Melnic (CSM) – 71 kg; Gelu Oca (CFR) – 75 kg; Nicu Boz (CSM) – 81 kg.
Din pacate, frumusetea spectacolului pugilistic din Sala Gradinari a fost umbrita de adrenalina unor antrenori care, uneori, domina creierul. Conflictul a intervenit intre doi antrenori cu firma in sportul iesean, Viorel Soroceanu si Nicu Brinzei, motivul fiind un junior de la CFR, Ciprian Tudorica, care a fost descalificat pentru ca nu a facut greutatea in timpul regulamentar, acesta trebuind sa se intilneasca cu reprezentantul clubului Vointa. Cert este ca antrenorul Soroceanu a contestat prezenta lui Tudorica in intreceri, ceea ce a dus la o reactie extrem de violenta a lui Brinzei. Ca in toate conflictele dintre antrenorii de box, dreptatea este imposibil de gasit, toate reactiile fiind determinate de principiul "caprei vecinului". Dar noi ne mai gindim inca la mintea romanului de pe urma… (Nic. G)

Comentarii