Sportul da, Steaua, ba!

joi, 30 noiembrie 2000, 00:00
2 MIN
 Sportul da, Steaua, ba!

Primele trei sferturi de finala ale Cupei Romaniei, disputate ieri, s-au disputat intr-o atmosfera de lehamite, fotbalistii prezenti pe stadioanele din Pitesti, fiind mai mult cu gindul la vacanta, decit la performanta calificarii in semifinale. Asa se face ca in cele 270 de minute de joc, repartizate pe trei partide, s-a inscris un singur gol, cel realizat de Cezar Dinu, din pasa lui Vrajitoarea, gol suficient pentru a aduce Rocarul lui Titi Dumitriu, in premiera, in careul de asi ai Cupei. Si asta chiar daca, "bercenarii" au terminat meciul in zece, prin eliminarea lui Andrei Zanc. Celelalte doua partide, Steaua – Petrolul si Otelul – Sportul Studentesc si-au desfasurat prelungirile in aceeasi gama apatica, asteptindu-se ultimul act, executarea loviturilor de la 11 m. Bomba a explodat la Pitesti , cu doua minute inainte de fluirerul final, cind ploiesteanul Negoita a trimis un sut spre poarta, iar portarul stelist Martin Tudor a scapat mingea in plasa. Echipa antrenata de Victor Rosca elimina, astfel, lidera campionatului, din Cupa Romaniei.
A doua surpriza s-a produs la Buzau, cu ocazia loviturilor de departajare ale partidei Sportul Studentesc – Otelul Galati. Dunarenii au pornit balul, si au pornit rau, Tofan executind in bara. Au transformat apoi Bucur (Sportul), Males (Otelul), Chihaia (Sportul) si cea de-a treia pereche (Andone, Dinita) "evoluind" cu succes. Dar, la a patra executie galateana, portarul Stanca respinge sutul lui Gurita, suspansul prelungindu-se dupa ce Bordeianu il imita pe colegul sau, la executia lui Paduret. Transforma pentru Otelul Haraga, dar nici Cruceru nu iarta, astfel incit Sportul Studentesc va reprezenta Divizia B in semifinalele Cupei Romaniei.
Astazi, la ora 17,00, pe stadionul "Lia Manoliu, va avea loc ultimul sfert de finala, cel mai asteptat, partida dintre Dinamo si Rapid. Cele doua echipe s-au intilnit, de-al lungul anilor, de cinci ori in cadrul competitiei K.O., palmaresul fiind favorabil cu 3-2 giulestenilor, dar dinamovistii au golaverajul general mai bun (11-10). Inaintea acestei partide, conducerea clubului de dincolo de Grant, l-a pus pe liber pe Schumacher, jucator care, dincolo de evolutiile slabe, mai bune sau mai rele, pare a nu prea fi in gratiile noului antrenor Mircea Rednic. In rest, tot efectivul giulestean este complet, de la formatia lui Cornel Dinu lipsind doar Florentin Petre si Cristian Vlad, ambii accidentati. Partida va fi transmisa in direct, pe TVR 1.
Rezultate, marcatori: Rocar – FC National 1-0 (0-0). Cezar Dinu (’62); Petrolul – Steaua 1-0 (0-0, 0-0). Negoita (‘118); Sportul Studentesc – Otelul Galati 0-0 (4-3 la lovituri de departajare. (Nic. G)

Comentarii