Spre groapa!

joi, 11 decembrie 2008, 23:35
2 MIN
 Spre groapa!

Naivii care mai credeau in seriozitatea actionarilor Politehnicii Iasi pot sa se trezeasca la realitate. Ieri, reuniti  la stadionul din Copou, membrii Consiliului de Administratie au recunoscut ca ultimul termen de plata avansat pentru indeplinirea obligatiilor financiare asumate, sfirsitul lunii decembrie, nu poate fi respectat nici de aceasta data. "Trebuie sa recunosc ca situatia nu este prea buna. Avem datorii de 1,2 milioane de euro si nici un plan cert. Toti actionarii au spus ca nu se retrag, insa aportul financiar privat pentru acest tur ramine la 54 000 de euro. Nu stiu nici care poate fi viitorul de vreme ce unii dintre actionari trebuie sa dea oameni afara de la societatile lor, iar altii se confrunta cu cereri de aminare a incasarilor cu cinci luni. In aceste conditii, nu am putut decit sa stabilim o noua intilnire, in prima jumatate a lunii ianuarie". a declarat seful CA, Petru Radu, care a recunoscut faptul ca "rezultatele sportive nesatisfacatoare obtinute in tur au fost cauzate de problemele financiare".

Presedintele Consiliului de Administratie al Politehnicii a mai anuntat ca l-a mandatat pe presedintele executiv al clubului, Sorin Boca, sa ia legatura cu Ioan Lucian, om de afaceri care, impreuna cu Daniel Condratov, a declarat ca doreste sa preia pachetul majoritar al gruparii din Copou: "Deocamdata este doar un zvon, privind intentia de preluare a clubului. Totusi, l-am mandatat pe Sorin Boca sa ia legatura cu acesti oameni de afaceri, sa vedem exact intentiile lor. Iar daca lucrurile vor fi reale, sint sigur ca si actionarii actuali s-ar mobiliza pentru a achita datoriile, conditie care am inteles ca a fost pusa de domnii Lucian si Condratov. Oricum, oricine doreste sa investeasca la Poli si are ginduri bune legate de Iasi este binevenit".

Rugat sa comenteze viitorul Politehnicii in ipoteza in care clubul va avea anul viitor acelasi actionariat ca acela existent in prezent, Radu a spus: "Chiar daca nu se realizeaza atragerea unor alti investitori, actualii actionari au dat asigurari ca nu vor lasa Politehnica sa dispara. Asta inseamna, firesc, si continuarea luptei pentru evitarea retrogradarii".

Comentarii