Stam bine la export!

joi, 28 octombrie 2010, 21:56
2 MIN
 Stam bine la export!

Infiintata in urma cu citeva luni, CSMU Politehnica Iasi a ajuns deja la performanta de a exporta trei jucatori. Dupa Dino Eze, ajuns in Libia pentru 10 000 $, a venit rindul lui Ciprian Manea si Marian Tanasa sa fie cedati in strainatate, presedintele CSMU Politehnica, Grigore Sichitiu anuntind ieri: "Consiliul Director al clubului nostru a hotarit ca Manea si Tanasa sa poata juca in Iran. In iarna, ei puteau semna cu oricare alt club, pentru ca intrau in ultimele sase luni de contract. Decit sa-i pierdem apoi gratis, s-a considerat ca este mai bine sa recuperam banii pe care i-am cheltuit cu ei, renuntindu-se astfel la ideea suspendarii lor si mergindu-se pe o despartire amiabila".

Reamintim, Tanasa si Manea au plecat de la echipa ieseana, fara acordul clubului, pe parcursul turului, Sichitiu anuntind la acel moment ca va face o cerere la Federatia Romana de Fotbal pentru a-i suspenda. Seful executivului iesean nu a pus in practica amenintarea, Iasul cerind apoi 100 000 $ pentru transferul lui Tanasa, atunci cind iranienii au solicitat transferul atacantului care a plecat in Asia inaintea lui Manea. Pina la urma, prin intermediul intermediarului care i-a dus pe cei doi jucatori in strainatate, s-a ajuns la un acord pentru ruperea contractelor incheiate in vara. Sichitiu a refuzat sa spuna cit va incasa Iasul in urma acestei tranzactii, insa, pe surse, se vorbeste despre  5 000 $ si 20 000 lei, adica mai mult decit cheltuielile ce s-au facut cu cei doi.

Manea urmeaza sa apere la o echipa din liga a treia iraniana, unde va fi coechipier cu un alt roman, Daniel David, iar Tanasa va evolua in liga a doua din Iran. Cei trei au fost atrasi in Iran de salariile consistente care se platesc fotbalistilor, un apropiat al lui Manea sustinind ca acesta este sigur de un venit de 40 000 $ stagional, bonusurile pe care le-ar primi pentru promovare urmind a depasi 15 000 $ in timp ce Tanasa ar incasa 7 000 $ pe luna.

Altfel, delegatia ieseana care pregateste meciul cu Gaz Metan CFR Craiova, de simbata, va pleca astazi din Bucuresti spre capitala Olteniei. Ajunsa miercuri seara in Capitala, trupa pregatita de Adrian Falub s-a antrenat ieri la Chitila, in localitatea ilfoveana urmind a avea loc si sedinta de pregatire din cursul diminetii de astazi, ultima dinaintea disputei cu craiovenii.

Comentarii