Steaua pregateste tunul

marți, 17 ianuarie 2006, 00:00
3 MIN
 Steaua pregateste tunul

Steaua. Finantatorul FC Steaua Bucuresti, Gigi Becali, a anuntat, ieri, ca a facut o oferta de 1,5 milioane de euro gruparii Serif Tiraspol pentru achizitionarea mijlocasului Razvan Cocis. Desi cluburi din Rusia si Germania si-au manifestat interesul pentru Cocis, singura oferta clara din spatiul est-sovietic provine de la echipa ucraineana Dinamo Kiev. Negocierile cu transnistrenii sint, insa, dificile, Serif cerind 3 milioane de euro pentru transfer. Pe acelasi canal, actioneaza si Poli Timisoara. De asemenea, Becali a primit o oferta de 2 milioane de euro, platibili in trei transe pe durata a sase luni, de la Hertha Berlin (adversara Rapidului in Cupa UEFA), pentru atacantul Victoras Iacob. Becali vrea 2,5 milioane de euro, platiti odata. Printre cei care il doresc pe Victoras: Werder Bremen, Auxerre, Lens. In cazul in care Iacob va fi transferat in strainatate, Steaua va demara negocierile pentru Ionel Ganea (Wolverhampton). In privinta lui Florentin Dumitru, Becali a spus ca poate sa se transfere oriunde pentru 100.000 de euro, chiar si in campionatul intern, cu conditia sa nu joace in meci direct contra Stelei. Cu o singura exceptie: pentru CFR Cluj pretul este dublu!
Rapid. Aseara, Viorel Moldovan a semnat cu Rapid pentru un an si jumatate. Astazi se asteapta ca si Daniel Pancu sa semneze un contract pina in vara, dupa care Rapidul va incerca sa-l readuca pe „Pancone” definitiv in Giulesti. Patronul George Copos, artizanul acestor transferuri, urmareste o noua bomba: aducerea portarului Bogdan Lobont (Ajax).
Dinamo. Portarul Cristian Munteanu a acceptat oferta facuta de presedintele Ioan Becali de a evolua la Dinamo si a plecat, ieri, alaturi de colechipierii sai in cantonamentul de la Saftica. „Babicul”, care a fost imprumutat la inceputul campionatului la formatia cipriota AEK Larnaca, sustine ca nu s-a acomodat cu stilul de viata din Cipru. Totodata, Florentin Petre a spus ca este posibil ca Dinamo sa-i faca o oferta de prelungire a contractului.
CFR Cluj. Noile achizitii ale echipei antrenate de Dorinel Munteanu, Dumitru Mitu (Dinamo Zagreb) si Razvan Tirlea („U” Cluj) au fost prezente la reuniunea echipei feroviare. Mitu, care a mai jucat la Osijek si Panathinaikos Atena, a semnat cu CFR pentru doi ani si jumatate si va avea un salariu de 80 mii de dolari pe sezon, fiind al treilea in topul contractelor la CFR, dupa Dorinel si portarul Martin Tudor.
Sportul Studentesc. Tehnicianul Gheorghe Multescu a ajuns la un acord cu patronul clubului Sportul, Vasile Siman, pentru preluarea postului de antrenor principal lasat liber de Dan Petrescu, plecat la Wisla Cracovia, la finele turului de campionat. Gheorghe Multescu ii va avea ca secunzi pe Cezar Zamfir si Costel Pana, urmind sa aduca la Sportul Studentesc un preparator fizic strain cu care a mai lucrat in Turcia.
Farul. La antrenamentul de ieri a participat si fostul jucator al echipei de pe Litoral, Tiberiu Curt, in ultima vreme jucator al Stelei. Presedintele Farului, Florentin Chiforeanu, confirma interesul constantenilor pentru Curt.
Otelul. Portarul Bogdan Stelea a semnat, ieri, un contract pe un an si jumatate cu gruparea Otelul Galati, urmind sa plece cu echipa in cantonamentul din Turcia. Conducerea gruparii galatene ii mai are in vedere pentru a-i transfera pe jucatorii Dorin Semeghin (Hapoel Petah Tikva), Octavian Chihaia (Dinamo), Sergiu Costin (Gloria Bistrita), Emmanuel Osei (Poli Timisoara) si fostul stelist Marius Baciu (Panseraikos, Grecia)

Comentarii