Tandari de far

duminică, 05 aprilie 2009, 21:05
3 MIN
 Tandari de far

Politehnica si-a umplut plaminii de oxigen dupa victoria de vineri, obtinuta pe terenul Farului. Succesul s-a datorat atit evolutiei extrem de modeste a gazdelor cit si prestatiei reusite a iesenilor, care au facut cel mai bun joc din retur.Farul a parut coplesita de importanta partidei, "rechinii" jucind lent, fara vlaga. Si cum nici sansa nu a fost cu gazdele (de exemplu, ricoseurile la incercarile lui Gerlem din minutele 31 si 54 nu au avut ca rezultanta o traiectorie fericita, ca aceea aparuta la sutul lui Montiel din care s-a dechis scorul) iar contestarile spectatorilor au adincit groapa in care se aflau constantenii, Poli a reusit sa se impuna la scor.

Iasul a avut atitudine si determinare din start, controlind aproape in permanenta o partida in care a reusit sa inscrie mai multe goluri decit in primele patru etape din retur. Pe linga meritul jucatorilor, trebuie subliniat si cel al antrenorului Cristiano Bergodi, care, in afara implementarii stilului de joc la victorie, a reusit sa gaseasca solutia optima in privinta formulei de joc. Astfel, dupa experimentele nereusite facute in precedentele deplasari (la Vaslui, pe un teren greu si in fata unor adversari masivi, l-a titularizat pe micutul Ignatov si le-a schimbat benzile lui Jovanovic si Miclea, iar in Ghencea l-a folosit mijlocas stinga pe Montiel, permitindu-i lui Ogararu sa defileze), italianului i-au iesit ambele titularizari asupra caruia planau dubii inainte de joc, alegerile lui Ilie si Bratu in detrimentul lui Onut, respectiv Palimaru, fiind inspirate. Ilie a jucat aproape fara greseala, ba chiar, in actul doi, a fost un ajutor nesperat pentru un Onut care a intrat greu in ritm; in ceee ce-l priveste pe Bratu, acesta a semnat un gol si un "assist", speculind din plin gaurile dintr-o defensiva care, remaniata total fata de tur, a reusit "performanta" de a incasa zece goluri in ultimele trei meciuri, doua dintre acestea fiind jucate acasa!

A insista prea mult asupra succesului tonic de la Constanta ar reprezenta insa o mare eroare pentru Poli, care are in aceasta saptamina doua meciuri importante, miine, cu CFR Cluj si duminica, la Galati. Tocmai din aceasta cauza, fotbalistii ieseni nu au primit nici o zi libera dupa victoria de vineri, pregatirea meciului cu CFR Cluj, asupra caruia ne vom referi pe larg in numarul de miine al ziarului, incepind simbata dimineata. Din nefericire pentru ieseni, vestile legate de lot nu sint deloc imbucuratoare, trei sferturi din apararea de la Constanta (!) picind: Ilie e suspendat iar Munteanu si Pecnik sint accidentati. (Ovidiu MINEA)

Poli-catalog

Plesca (7) – patru interventii bune, siguranta.

Buta (7) – citeva neatentii defensive, dar si multe actiuni ofensive importante, printre care si aceea care a generat golul doi.

Ilie (7) – cel mai sigur fundas.

Munteanu (6,5) – precis.

Pecnik (6) – a avut sansa ca Bacila sa fie sters.

Viveiros (6,5) – pe coordonatele obisnuite: eficient in cimp, imprecis la finalizare.

Milea (6,5) – harnic.

Montiel (7) – chiar daca nu a facut un meci grozav are meritul de a fi deschis scorul.

Miclea (6,5) – s-a zbatut mult, nereusind sa inscrie, desi a avut patru suturi.

Bratu (7) – a marcat golul doi, l-a angajat pe Cristea la ultimul.

Cristea (7) – a inscris in prelungirile unui meci in care a avut parte din nou de un "tratament preferential" din partea fundasilor adversi.

Onut (6) – lipsa meciurilor si-a spus cuvintul.

P. Jovanovic (6) – a fost folosit pe un post neobisnuit.

Ignatov a jucat 7 minute.

Comentarii