Terapia prin autocritica da roade

sâmbătă, 11 noiembrie 2000, 00:00
3 MIN
 Terapia prin autocritica da roade

George Chiriac , component al echipei de rugby Poli-Agro Romtelecom, a fost inclus in lotul national pentru amicalul cu Italia. Dupa o saptamina de pregatire alaturi de "tricolori", Mocanu , celalalt rugbist iesean convocat la nationala, a fost trimis acasa deoarece nu avea pasaport.
Referitor la memoriul inaintat de Poli-Agro Romtelecom la FRR, prin care se cerea pedepsirea arbitrilor partidei cu Dinamo, Victor Codreanu ne-a informat ca, dat fiind deplasarea nationalei in Italia, sedinta Comisia de Arbitraj, ce ar fi trebuit sa se intruneasca joi, nu a mai avut loc, memoriul iesenilor urmind sa fie analizat abia pe 15 noiembrie, in cadrul Biroului Federal, din care face parte si Petru Vieru, manager SC Nena – fostul sponsor al rugbistilor pregatiti de Constantin Verives. Din acelasi for conducator face parte si Enciu Stoica, vicepresedintele clubului Dinamo, cel impotriva caruia se indreapta o mare parte dintre acuzele iesenilor. Mai mult, pentru a contracara memoriul clubului iesean, Enciu Stoica a introdus si el o contestatie in care dinamovistii acuza prestatia arbitrilor de tusa!
Proxima confruntare a iesenilor are loc pe 29 noiembrie, cind pe stadionul "Nena" vin rugbistii de la Grivita Bucuresti, meciul fiind programat in Cupa Romaniei. Pina atunci se fac eforturi deosebite pentru recuperarea celor accidentati, care vor urma cu strictete prescriptiile medicului Puiu Vlad, noul doctor al echipei, fost medic al echipei nationale, el activind si la echipa de fotbal Poli, pe vremea lui Teasca (1965-1966). "De luni, Puiu Vlad va face o evaluare medicala a rugbistilor si va coordona recuperarea celor accidentati" , spune Victor Codreanu, ce specifica ca antrenorii au si ei partea lor de vina pentru ca aproape toti jucatorii sint, mai mult ori mai putin, indisponibili. "Desi erau accidentati, antrenorii ii bagau in teren si vechile traume recidivau. A fost cazul lui Matievschi la Constanta, care nici macar nu putea sa impinga la gramada pentru ca il durea mina ", afirma Valentin Viscu , membru in Biroul sectiei de rugby. Dar, cel mai mult de suferit are extrema Ciprian Ursu, unul dintre cei mai buni rugbisti ieseni , care va fi indisponibil cel putin sase luni, urmind sa fie operat de rupere de ligamente. "Am vorbit cu el la telefon si mi-a spus ca investigatiile facute la Bucuresti nu au confirmat ca ar fi vorba si despre ruptura de menisc" . Marti trebuie sa-l sunam pe medicul chirurg Anghelescu, care ar putea sa-l programeze pentru operatie a doua zi. In cazul in care pe agenda de lucru este prea incarcata, Ursu urmeaza sa fie operat de ligamente abia in ianuarie" , ne informeaza Doru Vitcu , care specifica ca Romtelecom a suportat transportul cu masina la Bucuresti si ca tot "telefonistii", dupa operatie, il vor trimite pe Ursu la Baltatesti, pentru refacere. Insa lista accidentatilor este mult mai mare: Ciubotaru (dureri in regiunea lombara), Cojocaru (probleme cu umarul) , Manole (infectie la genunchi si dureri de masele), Luca (intindere musculara), precum si Cuzic , inca nerefacut. "Avem o parte din medicatia necesara, pusa la dispozitie de directorul de la Antibiotice Ioan Nane, si vom plati tot ce este necesar pentru refacerea jucatorilor. Asta nu scuza insa faptul ca secundul Iulian Iftenie a uitat acasa trusa medicala, la Constanta fiind nevoiti sa cumparam alte unguente ", a mentionat Spiros Spiratos , vicepresedinte Poli-Agro Romtelecom.
De partea cealalta, antrenorii afirma ca li se cer rezultate si ca nu au la dispozitie un lot asa de numeros si valoric cum ar dori. Pentru ca aveau nevoie de victorie, dar mai ales pentru ca jucatorii erau de acord sa ajute echipa chiar daca erau loviti, antrenorii riscau si-i bagau in teren.
Totodata, antrenorul Constantin Verives incearca sa rezolve problema lotului de jucatori, pentru a compensa efectele numeroaselor accidentari, fara a viza achizitii spectaculoase.
Din pacate, la trialul pentru juniori de la Gura Humorului nici un membru al staff-ului iesean n-a fost prezent, deoarece atunci era etapa in Liga Nationala. Astfel, se pare ca crema juniorilor din tara au si fost "amanetati" de cluburile din prima liga, citiva semnind deja pentru CSM Eldoforest Suceava. In alta ordine de idei, este confirmat faptul ca sedinta organizata a doua zi dupa meci cu jucatorii si antrenorii, in care se vizioneaza caseta cu inregistrarea partidei, a dat roade, terapia prin autocritica urmind a fi permanentizata. (Leonard CANANAU)

Comentarii