Teroare in iarba

duminică, 30 martie 2003, 23:00
2 MIN
 Teroare in iarba

In legatura cu meciul Romania – Danemarca, un personaj central a fost, este si va fi, un fost fotbalist al Sportului Studentesc, care n-a jucat niciodata in nationala Romaniei si a inscris doar trei goluri intr-o perioada de opt ani, in Divizia A. A jucat, insa, in aceasta perioada si intr-o modesta echipa suedeza si, cind a venit in tara, s-a lansat in afaceri cu echipamente electronice si bijuterii. Are, insa, marele avantaj de a fi fratele unui important personaj al partidului de guvernamint. Cititorii au ghicit, desigur, ca este vorba de Adrian Oprisan, fratele baronului Marian de Focsani. Adrian a primit, din partea partidului, dornic de implicare in calificarea echipei nationale, sarcina de a se rezolva problema gazonului tricolorilor. Cum a reusit, ne spun chiar jucatorii care vor infrunta, astazi, o echipa ca Danemarca:
„Gazonul cam seamana cu Copacabana. Arata mai rau decit ne asteptam. Echipa care va sta mai bine din punct de vedere fizic va avea cistig de cauza” (Daniel Pancu).
„Fiind nisip din abundenta, gheata se afunda mai mult si va fi nevoie de un efort mai mare. Dar ne vom descurca” (Adrian Mutu).
„Ne-a mai intrat si alta data nisip in ochi, insa tot ce conteaza este sa ne facem jocul de pase in fata acestei echipe redutabile, care este totusi favorita grupei”, (Cristian Chivu).
„Este bine ca nu e denivelat si speram sa nu ploua” (Laurentiu Reghecampf).
„Pe linga capacitatea de efort a jucatorilor, am testat si conditiile in care se prezinta terenul. In aceasta privinta zarurile sint aruncate si orice lamentare legata de starea gazonului e fara rost.” (selectionerul Anghel Iordanescu).
Ce spune, insa, comersantul de bijuterii, ajuns, prin grija partidului si guvernului, specialist in gazoane?
„Vremea a fost impotriva noastra, pentru ca abia acum o saptamina au incetat gerul si ninsoarea, iar noi, conform planurilor, ne angajasem sa si tundem gazonul de doua ori. Am folosit un concept profesional de avangarda, sub licenta americana. Am utilizat si ingrasaminte speciale, dar rezultatele au fost sub asteptarile noastre, deoarece conditiile climaterice au fost principalul adversar. Sper ca lumea sa inteleaga ca am facut tot posibilul pentru ca terenul sa se prezinte in conditii foarte bune” (Adrian Oprisan)
Noi intelegem, dar daca Romania va pierde din nou, din cauza starii terenului, toate conceptele avangardiste si licente americane, va fi deranj mare! (GIN)

Comentarii