Tiris-grapis, dar am invins!

sâmbătă, 09 decembrie 2000, 00:00
2 MIN
 Tiris-grapis, dar am invins!

Prin multe emotii au trecut handbalistele tricolore, pregatite de Dumitru Musi, in prima partida pe care au trebuit s-o sustina aseara, in Sala Polivalenta bucuresteana, impotriva echipei Republicii Belarus. Mai era de jucat un minut si 15 secunde, scorul era 29-28 pentru fetele noastre, care au ratat un atac prelungit. Mingea revine oaspetelor, handbalistele romane se apara cum ar fi trebuit s-o faca tot timpul meciului de pina atunci, pentru a preveni emotiile de final, iar la un fault banal, Steluta Luca, cea mai productiva jucatoare, este eliminata. Cu doua secunde inainte de final, Tasiana Hlimankova trage la poarta, Cristina Dogaru apara senzational to meciul se incheie. Ce s-a intimplat pina atunci?
Lipsita de vedetele Carmen Amariei si Alina Dobrin, reprezentativa noastra a incercat sa suplineasca forta acestor jucatoare printr-un plus de inventivitate in atac, dar compartimentul care ne-a dat batai de cap a fost apararea, chiar si portarul Luminita Hutupan, folosit in prima parte, deceptionind. Startul reusit (2-0, 4-1) a fost anihilat de insistenta oaspetelor, care au stiut sa speculeze neatentiile defensive ale romancelor egalind la patru. Eforturile jucatoarelor Simona Gogirla si Victorina Bora (a doua, foarte buna doar in prima parte) erau, astfel anulate de evolutia apararii, scorul mergind cap la cap pina la 9-9. Bora si Marilena Patru ne aduc la 11-9, dar doua contraatacuri ale Hlimankovei egaleaza situatia. S-a ajuns ca bielorusele sa conduca pentru prima oara cu 14-13 si 15-14 in finalul reprizei, dar ultimul cuvint l-a avut Gogirla, care a inchis tabela pentru pauza.
In repriza secunda, un factor esential a fost intrarea in mina a Stelutei Luca, interul nostru (de doua ori) si Mihaela Ignat aducind scorul la 18-15. N-a fost, insa sa fie elanul decisiv pentru ca, dupa 20-17, 21-18 si 22-19, oaspetele egaleaza din nou! Romancele au avantaj permanent de 1-2 goluri, ajungind la 28-25 cu patru minute inainte de final. Simona Gogirla inscrie ultimul gol al nostru, oaspetele revin la o diferenta de un punct: 29-28, care a fost si scorul final al partidei.
Au inscris pentru Romania: Luca 11, Gogirla 6, Varzaru 3, Bora 3, Ignat 3 si Patru 3.
Astazi, echipa Romaniei intilneste de la ora 19,00, reprezentativa Macedoniei. (Nic. G)

Comentarii