Tot Viorel, saracu’

luni, 15 ianuarie 2001, 00:00
2 MIN
 Tot Viorel, saracu’

Liderul campionatului francez, FC Nantes, nu a reusit sa invinga pe teren propriu, in etapa a XXIII-a, pe Auxerre. Daca ar fi reusit, echipa lui Viorel Moldovan ar fi avut, prin jocurile celorlalte rezultate, sa se distanteze la cinci puncte in frunte. Dar daca nu a fost mai rau, pentru fotbalistii din portul atlantic, aceasta se datoreaza atacantului nostru, care dupa doua bare, a reusit pina la urma sa introduca balonul in plasa, cu capul, dintr-un buchet de aparatori auxerrezi, egalind scorul. Nantes a dominat cu autoritate partida, dar oaspetii au deschis scorul in finalul primei reprize, la o mare greseala de aparare. Moussa Saib a reusit sa-l deschida pe culoar pe Cissé, acesta a dejucat pasul tirziu facut la ofsaid de aparatorii nantezi, l-a suprins si pe portarul Landreau avansat si a trimis, calm, balonul in poarta goala. Din fericire pentru gazde, Viorel a inscris pentru a zecea oara in acest campionat, situindu-se la un singur gol in clasamentul marcatorilor, de grupul fruntas compus din opt jucatori.
Daca Nantes nu are, deocamdata, batai de cap in ceea ce priveste primul loc, e si pentru ca urmaritoarele echipei lui Reynald Denoeix au deceptionat. Lille, secunda clasata, a fost invinsa la Troyes, Bordeaux nu a ciupit decit un singur punct de la Guingamp, iar Sedan a pierdut cu 0-1 partida sustinuta la Monaco. Singurul gol al meciului a fost marcat de catre burundezul Shabani Nonda, acesta fiind inlocuit in min. 65 de Florin Raducioiu, jucator care a debutat la noua sa echipa. In zona codasa, Metz a remizat pe teren propriu cu Rennes si se indreapta vertiginos spre esalonul secund, la fel ca si Strasbourg (invinsa la Bastia) si Toulouse, echipa careia nu i-a fost jena sa plece cu un punct de pe "Velodromul" marseillez. Marseille si Monaco se afla in imediata apropiere a trio-ului codas, distanta dintre echipa marseilleza si Metz fiind de cinci puncte.
Rezultate, marcatori: Nantes – Auxerre 1-1 (0-1). Moldovan (’73) / Cissé (’45); St. Etienne – Paris St. Germain 1-0 (0-0). Sanchez (’51 – penalty); Metz – Rennes 2-2 (1-1). Baticle (’26), Meyrieu (’86 – penalty) / Echouafni (’45), Chapuis (’53); Guingamp – Bordeaux 1-1 (1-0). Fioresse (‘3) / Dugarry (’80); Monaco – Sedan 1-0 (1-0). Nonda (’43); Marseille – Toulouse 1-1 (0-0) . Belmadi (’76) / Dieuze (’61); Troyes – Lille 2-1 (0-1) . Gousse (’70), Cygan (’75 – autogol) / Boutoille (‘9); Bastia – Strasbourg 3-1 (1-1). Neé (’38), Lachuer (’61) / Laurent (’90); Lens – Lyon 0-0.
Clasament: 1. Nantes – 40 p; 2. Lille – 37 p; 3. Bordeaux – 36 p; 4. Sedan – 36 p; 5. Lyon – 25 p; 6. Bastia – 35 p. Golgeteri: Robert (PSG), Pauleta (Bordeaux), Alex (St. Etienne), Guivarc’h (Auxerre), Neé (Bastia) – 11; Moldovan (Nantes), Bonilla (Toulouse) – 10. (GIN)

Comentarii