Tractoristi ghinionisti

marți, 24 noiembrie 1998, 00:00
2 MIN
 Tractoristi ghinionisti

Batuta de soarta in ultima vreme, FCM Poli Iasi si sustinatorii ei au tremurat din greu (nu numai din cazua frigului) atit inaintea cit si in timpul meciului cu Tractorul Brasov. Motivele sint arhicunoscute, pornind de la vidul de putere existent la nivelul executivului si a tehnicului si terminind cu indisponibilitatile masive, starea terenului si faptul ca oaspetii veneau de la Brasov acolo unde fratii sint frati. Spre lauda lor, fotbalistii ieseni au reusit sa se mobilizeze exemplar si chiar daca Tractorul, care, normal, s-a acomodat mult mai bine cu starea terenului, a avut mult mai multe ocazii iesenii au cistigat.
Unul dintre "vinovatii" principali a fost portarul Cimpeanu care, dupa o ezitare in startul partidei care era sa coste, a aparat excelent in ciuda faptului ca in ultima vreme a stat pe banca vreme indelungata. Faptul ca goal-keeperul iesean a fost silit sa se intrebuinteze serios este legat si de prestatia destul de nesigura a apararii iesene, care, cu exceptia lui Gavrilescu, care a confirmat, a cam scirtiit la patrunderile in viteza ale oaspetilor combinate cu pase prin care se schimba rapid flancul de atac. La mijloc principalul rol care trebuia indeplinit, ararea terenului a fost indeplinit in general, in special Botan si Ionescu fiind foarte generosi la efort. Chiar daca nu au mai rupt gura tirgului, ca in alte meciuri virfurile Stancu si Puscas au luptat din greu sa desfaca lacatul tractorist, ultimul avind mai multe reusite.
Eforturile iesenilor de a incheia victoriosi turul campionatului nu ar fi fost insa incununate de succes daca Manole nu ar fi prins o zi de exceptie, slalomurile lui pe zapada punindu-i deseori in impas pe "tractoristii" de pe falncul sting. Si pentru ca reusita sa fie completa Manole a reusit sa inscrie de doua ori, fiind exact acolo unde trebuia, in plus, la primul gol reusind si o frumoasa executie tehnica.
Una peste alta, chiar daca a avut norocul ca toate marile ocazii ale trupei lui Eugen Moldovan sa fie ratate, Poli a reusit sa-si ia un frumos "la revedere" de la cei mai fideli suporteri ai sai care au infruntat gerul pentru a asista la despartirea de pina in primavara de fotbal.
Va urma inca o saptamina de pregatiri dar si o vacanta in care conducerea clubului are serios de lucru pentru a repune pe picioare o echipa care mai are destule sanse de a prinde macar viza pentru barajul de promovare in psrima liga. (Ovidiu MINEA)

Comentarii