Trapattoni, scump la vorba

sâmbătă, 24 martie 2001, 00:00
2 MIN
 Trapattoni, scump la vorba

Antrenorul echipei nationale a Italiei, Giovanni Trapattoni, a declarat, la sosirea la hotelul "Crowne Plaza", ca a venit la Bucuresti pentru a cistiga partida cu reprezentativa Romaniei. "Am venit sa invingem, dar trebuie sa tinem cont si de adversarul nostru. In ultimul meci direct, noi am invins, cu scorul de 3-0, dar acum este cu totul altceva. Vom juca la victorie, dar tactica noastra se va mula dupa cea a Romaniei. Vom juca defensiv sau ofensiv, dupa cum ne-o va impune situatia de pe teren" , a spus Trapattoni.
Referitor la situatia lotului italian, "Trap" a declarat: "Campionatul nostru este in faza fierbinte si am anticipat ca vom avea probleme. De aceea, am convocat un numar mari de jucator. Di Biagio a plecat acasa si nu am hotarit, inca, pe cine sa pun in locul lui. Speram ca-l vom putea reface macar pentru meciul cu Lituania de miercuri, dar medicul ne-a spus clar ca este imposibil". In continuare, Trapattoni a tunat si a fulgerat impotriva noii formule a "Ligii Campionilor", care "masacreaza" programul pregatirilor echipei nationale: "Jucatorii nu se mai antreneaza aproape de loc, joaca meci dupa meci, schimba avioanele unul dupa altul. Dar nu ma pling, pentru ca am fost antrenor de club si stiam inca de atunci ca se va ajunge aici."
Trapattoni nu a mai facut nici un fel de declaratii privitoare la formula de echipa, dar reporterii prezenti la ultimele pregatiri de la Coverciano intrezaresc o asezare 3-5-2, cu Buffon in poarta, trioul defensiv central Cannavaro – Nesta – Maldini. La mijloc, Zambrotta va asigura banda dreapta, in timp ce pe cealalta parte va aparea lazialul Pancaro, marea surpriza a acestui joc, el fiind un jucator de parte dreapta, obisnuit mai mult cu sarcini defensive. "Pentru mine, nu este o noutate. Am lucrat cu Trapattoni la Cagliari, cind am jucat deseori pe acest post. De asemenea si la Lazio am mai fost mutat pe stinga, cind antrenor era Eriksson. Din partea mea, nici o problema" , a declarat jucatorul. Restul liniei de mijloc va fi compusa din Tommasi si Fiore, plus Albertini "la inchidere". Pentru atac, Trapattoni mai are de ales intre cei patru candidati, Inzaghi, Del Piero, Montella si Chiesa.
Selectionerul italian a adaugat ca punctul forte al echipei sale este reprezentat de unitatea jucatorilor si spera ca nationala Romaniei sa nu-i descopere punctele slabe. "Avem fotbalisti buni atit in atac, cit si in aparare" , a precizat Trapattoni. Tehnicianul italian a mentionat ca si un egal ar putea avantaja "squadra azzurra" in functie si de celelalte rezultate ale grupei. (GIN)

Comentarii