Trei pasi pina la finala

marți, 22 septembrie 2009, 21:17
3 MIN
 Trei pasi pina la finala

Poli: Plesca – Straut, Straton, L. Munteanu, Pecnik – Bratu, Bersnjak, Negru (’53 –  Croitoru) – Bujor, Bilba (’58 Viveiros), Cr. Constantin (’73 – Frunza). Antrenor: Petre Grigoras.

Pandurii: Stanca – Ghindeanu, Rusu, Kutlacic, I. Rada II (’58 – Pleasca) – Basara (’41 – Diaconu), Dedu (’73 – Avramescu), Nalati, I. Stancu – Lazic, Tilinca. Antrenor: Florin Bejinaru.

Arbitri: Cl. Baboia; Ad. Ghinguleac, B. Gheorghe (toti din Bucuresti).

1-0, min. 23: centrarea lui Bujor de pe dreapta este reluata acrobatic de Bratu;

2-0, min. 38: Bujor, scapat singur, lifteaza mingea peste Stanca;

2-1, min. 75: corner de pe stinga executat de Stancu, Plesca iese gresit si Rusu marcheaza cu capul;

3-1, min. 90^1: actiune individuala a lui Bersnjak finalizata cu un sut superb.

In ciuda faptului ca sefii Politehnicii au incercat sa alunge din vestiar starea de suficienta ce s-a cuibarit din momentul in care s-a aflat ca oaspetii vin cu echipa a doua in Copou, mentalul fotbalistilor ieseni nu a raspuns stimulilor. Asa s-a facut ca pina la jumatatea primei reprize doar sutul lui Bilba din minutul 4, parat de Stanca, a aratat ca pe stadionul "Emil Alexandrescu" se joaca fotbal si ca gazdele sint mari favorite. Reusita lui Bratu a aprins brusc meciul, care, dupa ocazia lui Tilinca (’25), a curs, conform asteptarilor, cu sens unic spre poarta gorjenilor. Si chiar daca Stanca a avut citeva interventii fericite, la suturile lui Bratu (’34 si ‘40) si Constantin (’37), Poli a intrat la pauza cu un ecart mai confortabil, gratie reusitei lui Bujor. La 2-0, superficialitatea a aparut in jocul Politehnicii, lipsa de concentrare la constructie, finalizare (Viveiros, Bujor, Constantin nu au inscris din faze clare) ori aparare (Plesca are pe constiinta golul lui Rusu) avind sa duca la un neverosimil 2-1 in minutul 75. Mai mult, un minut mai tirziu, Tilinca a fost la un pas de surpriza, Plesca parind lovitura de cap a fostului bistritean. Iasul s-a trezit, a luat iarasi haturile pe care le-a scapat pentru doua minute si, dupa alte doua interventii ale lui Stanca, a inchis jocul prin reusita lui Bersnjak.

Poli merge astfel mai departe in Cupa Romaniei, intretinind visele unui public dornic sa fie implicat emotional suta la suta si in ultimul act al competitiei, ce se va disputa la Iasi.

Grig si "creierasele"

Petre Grigoras: "Asa nu putem spera sa ajungem cit mai departe in Cupa! Am jucat doar 20-30 de minute asa cum imi doresc. Am inceput slab, ne-am revenit apoi, am avut ocazii si in repriza a doua, insa am primit gol la o faza la care aveam 7-8 jucatori in careul nostru. Jucatorii au crezut ca daca Pandurii au multi jucatori lipsa dam cinci goluri din doua pase din glezna. Am incercat sa scot acest lucru din capul lor, insa era prea bine impregnat pe creieras. A rezultat cel mai slab joc de cind sint la Iasi! Jocul a fost insa util pentru ca ne-am dat seama de posibilitatile unor jucatori. Din pacate, nu cred ca vreunul din cei carora le-am acordat astazi o sansa ar putea sa fie titulari cu Ceahlaul. Plesca a gresit iarasi, Bilba, desi e curat ca lacrima din punct de vedere al vietii sale, plateste unele lucruri din trecut iar jucatorii care au intrat nu au adus plusul pe care-l asteptam. Am fost neinspirat la schimbari! Acum, trebuie sa ne gindim la meciul cu Ceahlaul, in care vom avea mari probleme daca vom juca la fel".

Florin Bejinaru: "Modul in care am abordat acest meci, fara antrenorul Sorin Cirtu si fara multi jucatori de baza, a facut parte din strategia conducerii clubului. S-a considerat ca mai important este campionatul pentru ca in Cupa e important doar atunci cind cistigi trofeul. Asa, am evitat sa facem 800 de kilometri dus si 800 intors cu autocarul si am preferat sa pregatim meciul de campionat care urmeaza. In acelasi timp, le-am acordat o sansa si unor jucatori tineri sau care nu au prea evoluat. Acest lucru s-a simtit, mai ales in prima repriza, cind Iasul a profitat de tineretea noastra si de o asezare precara in defensiva. In repriza a doua am echilibrat jocul, insa nu am reusit sa revenim. Poate, daca marcam mai repede, aveam o sansa. Totusi, victoria gazdelor e meritata".

Comentarii