UPDATE: Un boxer roman la Olimpiada: Juratoni are medalie

marți, 04 octombrie 2011, 21:56
2 MIN
 UPDATE: Un boxer roman la Olimpiada: Juratoni are medalie

O surpriza a realizat pugilistul roman Bogdan Juratoni, care s-a calificat ieri in sferturile de finala ale Campionatului Mondial de la Baku, la categoria mijlocie (75 kg). Juratoni l-a invins in optimi pe cubanezul Emilio Correa, vicecampion olimpic la Beijing si medaliat cu bronz la CM din 2005, de la Myangyang (China) cu o decizie din 26-24. El devine primul pugilist roman calificat la Jocurile Olimpice, intrucit la categoriile 48-81 kg obtin accesul la Londra toti sfert-finalistii si doi dintre cei calificati in optimi, in speta cei invinsi in aceasta faza de medaliatii cu aur si argint. Meciul a fost, in linii mari echilibrat, Juratoni remarcindu-se prin combativitate si reusind chiar in repriza a doua sa-l trimita la podea pe cubanez. Emilio Correa este fiul unui mare pugilist cu acelasi nume, care a cistigat titlul olimpic  in 1972, la München si titlul mondial in 1974, la Havana. Daca se va trece si de sferturi, Bogdan Juratoni va avea asigurata medalia de bronz. Adversarul romanului in sferturi este experimentatul armean Andranik Hakobian (favorit nr. 2), care l-a invins cu o decizie de 18-12 pe polonezul Tomasz Jablonski. Desi a realizat performanta carierei la editia precedenta a Mondialelor (Milano 2009), cind s-a calificat in finala, Hakobian nu este un boxer de neinvins. Invingatorul partidei de astazi dintre Hakobian si Juratoni va boxa in semifinala cu cel al partidei Aleksandr Drenovak (Serbia) – Evhen Hitrov (Ucraina), sirbul fiind invins de Bogdan chiar la Europenele din acest an, de la Ankara. Celelalte sferturi ale categoriei 75 kg sint Ryota Murata (Japonia) – Darren O’Neill (Irlanda, nr. 8) si Danabek Sujanov (Kazahstan) -Esquiva Falcao (Brazilia). In sesiunea de seara, boxerul originar din Erbiceni (judetul Iasi), Mihai Nistor, a fost eliminat de croatul Filip Hrgovic (nr. 4) cu o decizie de 10-22. 

Presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a declarat, agentiei MEDIAFAX, ca spera ca alti trei pugilisti romani sa obtina calificarea pentru editia viitoare a Jocurilor Olimpice. "Este o victorie mare, Correa este vicecampion olimpic, baiatul fostului campion olimpic Emilio Correa. Ma bucur ca Juratoni s-a calificat, el este pregatit de Napoleon Gheorghe, cu care am investit impreuna in el. Sper sa se mai califice inca trei sportivi Mihai Nistor, , Razvan Andreiana si fratele lui Bogdan, Cezar, la urmatoarele concursuri de calificare. Avem citiva copii de valoare. Acum trebuie sa ii dau 10.000 de lei premiu lui Juratoni, pentru calificare", a spus Obreja.

ULTIMA ORA: Bogdan Juratoni s-a calificat in semifinalele CM de box de la Baku, invingindul pe vicecampionul mondial en-titre, Andranik Hakopian cu o decizie de 21-17. Bogdan va juca, miine in semifinala cu ucraineanul Yavhen Hitrov, in cealalta semifinala intilnindu-se Ryoko Mutata (Japonia) si Esquiva Falcao (Brazilia). Nici unul dintre cei patru semifinalisti nu au fost printre cei zece capi de serie desemnati de AIBA (GIN)

Comentarii