Unde jucam cu Dinamo?

marți, 09 mai 2000, 23:00
2 MIN
 Unde jucam cu Dinamo?

In ultima etapa de campionat, rugbistii ieseni au pierdut cu 13-27 pe terenul lui Dinamo Bucuresti, viitoarea campioana nationala. Ei au dat o replica foarte buna ciinilor rosii, lucru recunoscut si de antrenorul echipei dinamoviste, Mircea Paraschiv: "Politehnica Nena este o echipa buna si ma asteptam la un meci greu. Iesenii ar fi putut si mai mult, fiindca au beneficiat de foarte multe baloane pe care elevii mei le-au pierdut usor. Daca ar fi reusit sa fructifice oportunitatile avute, ne-ar fi facut viata mult mai grea. Jocul inaintarii noastre si experienta mai bogata a jucatorilor dinamovisti au facut pina la urma diferenta. In orice caz, pentru o echipa nou promovata Politehnica Nena a facut o impresie deosebita in acest campionat. Eu o vad pe locul 2, inaintea Stelei, si vom incerca si noi sa le dam o mina de ajutor, invingind Steaua si in retur." Tehnicianul formatiei Dinamo ne-a mai spus ca se asteapta ca iesenii sa joace mult mai bine pe 20 iunie, cind cele doua formatii se vor intilni in semifialele Cupei Federatiei: "Dinamo si Politehnica Nena ar fi trebuit sa joaca finala, insa tabloul a fost facut probabil pentru Remin Baia Mare, care a cistigat si anul trecut trofeul."
Daca celelalte doua semifinaliste, CSM Kirschbaum Sibiu si Universitatea Remin Baia Mare s-au pus de acord sa joace la Cluj, intre Dinamo si Politehnica Nena nu s-a realizat inca un acord, o decizie urmind a fi luata astazi, de biroul federal. Iasul a propus orice oras din Moldova, iar Dinamo sustine varianta Brasovului si a Constantei. Cum Poli Nena a aruncat Farul in play-out, e de la sine inteles ca iesenii nu ar fi deloc iubiti pe litoral. "Eu as fi acceptat varianta desfasurarii jocului la Focsani, insa nu depinde de mine" ne-a mai spus Mircea Paraschiv, dindu-ne de inteles ca nu e prea interesat de locul in care va avea loc meciul, atita timp cit nu va fi Birladul, unde Dinamo nu a fost niciodata bine primita.
In alta ordine de idei, in perioada 9-12 iunie va avea loc in Germania un turneu de calificare pentru Campionatul Mondial de rugby in 7. Echipa Romaniei va fi alcatuita si pregatita de Mircea Paraschiv, care ne-a spus ca de la Politehnica Nena au fost nominalizati doi jucatori: Gabriel Brezoianu si George Chiriac. "Tara Galilor si Irlanda sint favorite, insa cred ca noi putem obtine cel de-al treilea loc calificabil, inaintea Georgiei", a conchis Mircea Paraschiv. (Daniel SIMION)

Comentarii