United, of course!

marți, 05 mai 2009, 22:39
2 MIN
 United, of course!

Arsenal: Almunia – Sagna, Touré, Djourou, Gibbs (’46 – Eboué) – Fabregas, Song, Nasri – Walcott (’63 – Berndtner), van Persie (’79 – Vela) – Adebayor. Antrenor: Arsène Wenger.

Manchester: van der Sar – O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra (’65 – Rafael) – Fletcher, Carrick, Anderson (’63 – Giggs) – Cr. Ronaldo, Park – Rooney (’68 – Berbatov). Antrenor: Alex Ferguson.

Au marcat: van Persie (’76 – penalty) /  Park (‘8), Cr. Ronaldo (’11, ’61)

Scorul de doar 1-0 inregistrat pe "Old Trafford" in semifinala Ligii Campionilor a mentinut interesul pentru mansa retur, desi Manchester a dovedit si in tur ca este cu trei clase si o grupa mijlocie peste Arsenal. Umilinta  "tunarilor" a fost maxima si s-a inregistrat in doar trei minute. In prima faza, Arsenal si-a dat singura foc cu bricheta la valiza, cind fundasul Kieran Gibbs n-a fost in stare sa intercepteze o centrare banala a lui Ronaldo, iar coreeanul Park Ji-sung a inscris lejer, peste Almunia. N-au trecut decit trei minute si Cristiano Ronaldo l-a zapacit pe Almunia cu o lovitura libera peste zid, de la aproape 30 de metri. Cind ai jucatori de mare talent, dar cruzi, cum sint Fabregas, Walcott sau Nasri, un asemenea scor este in stare sa te nauceasca, ceea ce de altfel s-a si intimpat. Arsenalului nu i-a ramas decit sa aplaude si sa incerce sa participe la spectacol, insa a treia lovitura a fost semnata printr-un contraatac parca desenat in sala de baschet. Totul a pornit de la un "calcii" al lui Fletcher, in preajma careului propriu, apoi din trei pase mingea a ajuns,pret de citeva secunde, in poarta pe traseul Park – Rooney – Ronaldo. Onoarea londonezilor a fost salvata doar din penalty: Fabregas a fost faultat in careu de Fletcher, scotianul a fost eliminat, iar van Persie a transformat cu forta pe centrul portii.

Manchester United este prima finalista a Ligii Campionilor, reeditind realizarea de anul trecut. Cea de-a doua participanta in festinul din 27 mai de la Roma se va alege in aceasta seara, tot la Londra, intre Chelsea si Barcelona, scorul din tur fiind 0-0.

Comentarii