Ura si la gara!

vineri, 11 iunie 1999, 23:00
3 MIN
 Ura si la gara!

Astazi se va trage cortina peste sezonul divizionar intern de fotbal, la primele trei esaloane. In Divizia A, cinci partide s-au disputat in devans, incheiate cu urmatoarele rezultate: FC Arges – FC Onesti 2-0, Universitatea Craiova – CSM Resita 0-1, Gloria Bistrita – Farul Constanta 4-2, FC National – Petrolul Ploiesti 2-0 si Astra Ploiesti – Steaua Bucuresti 1-1. Aseara, s-a disputat partida Universitatea Cluj – Rapid, incheiata cu scorul de 4-1 pentru Rapid, astfel incit, la data programata pentru ultima etapa, se vor mai disputa, de la ora 17,00, inca trei meciuri.
Pe stadionul Dinamo, gazdele vor intilni Otelul, intr-un meci transmis de TVR. Ar fi un meci interesat, mai ales ca stim ca galatenii se numara printre "vinovatii" esecului echipei dinamoviste in campionat. In tur, Gigi Ioan si Viorel Tanase au intors in ultimele minute avantajul elevilor lui Dinu, aducind titlul de toamna in Giulesti. Acum, insa, se pare ca atit Dinamo cit si Otelul, vor ataca acest joc cu multi jucatori de rezerva, la Dinamo fiind posibil sa apara si Vito, care ar fi primul italian din campionatul nostru. Celelalte doua partide sint tot la fel de "amicale", Olimpia Satu Mare – FCM Bacau (in tur, 1-2) si Ceahlaul Piatra Neamt – Foresta Suceava (2-1).
Mult mai interesanta pare ultima etapa la Divizia B, acolo unde mai trebuie cunoscute doua echipe retrogradate: una din seria I si doua din seria a II-a. Dintre pretendentele la retrogradare ale primei serii, cea mai amenintata pare Rulmentul Alexandria, aflata la trei puncte diferenta de trioul Sportul Studentesc – Tractorul – Chindia. Alexandrenii intilnesc acasa pe Precizia Sacele (in ntur, 3-1 pentru saceleni), o echipa putin dispusa la meciuri strategice, daca ne gindim ca in etapa trecuta n-au dat punctul salvator tractoristilor. In cazul victoriei, Rulmentul trebuie ca minimum o echipa dintre celelalte trei sa se incurce. Nu vedem, insa, ca Sportul Studentesc sa piarda pe teren propriu cu Poiana Cimpina (in tur, 1-1), iar, in cazul in care Chindia pierde acasa cu FCM Brasov, ea este avantajata la intilnirile directe cu Rulmentul. Speranta echipei din Alexandria se numeste Poli Iasi, care, in caz de victorie la Brasov cu Tractorul(in tur, iesenii au cistigat cu 2-0), i-ar retrograda pe brasoveni in Divizia C.
Celelalte meciuri ale etapei: Cimentul Fieni – Laminorul Roman (in tur, 0-1); Dacia Braila – Rocar Bucuresti (0-8); Gloria Buzau – Petrolul Moinesti (1-3); Metrom Brasov – Dunarea Galati (0-1); Nitramonia Fagaras – Midia Navodari (0-7).
Mult mai complicata este situatia in seria a II-a, unde se cunoaste doar o echipa retrogradata, Unirea Dej, care a pierdut la Pitesti, in etapa precedenta, in cel mai pur stil Bayern. Aproape nule sint sansele de salvare ale baimarenilor, care joaca la Hunedoara), in timp ce a treia se pare ca se va alege dintre Vega Deva si Jiul Petrosani.
Programul etapei: Jiul Petrosani – Apullum Alba Iulia (in tur, 0-2); FC Bihor – Gaz Metan Medias (0-2); Drobeta Turnu Severin – ARO Cimpulung (0-3); Unirea Dej – ASA Tg. Mures (0-2); Chimica Tirnaveni – Extensiv Craiova (2-6); UTA – Dacia Pitesti (1-2);
Minerul Motru – Inter Sibiu (1-1); Corvinul Hunedoara – FC Baia Mare (2-2); Poli Timisoara – Vega Deva (2-1).
Sezonul competitional intern mai are in program finala Cupei Romaniei, ce se va desfasura miercuri intre Rapid si Steaua, pe stadionul "Lia Manoliu" si, la finele saptaminii viitoare, meciurile de baraj pentru promovarea in Divizia A si B. (Nic. G)

Comentarii