Va fi Del Piero titular?

duminică, 18 iunie 2000, 23:00
3 MIN
 Va fi Del Piero titular?

Dintr-o echipa hulita datorita faptului ca in primul meci a cistigat cu Turcia cu ajutorul arbitrului Dallas, Italia a devenit brusc o grupare de care lumea se teme, de vina fiind evolutia din partida cu Belgia. Fiind prima nationala calificata in sferturile de finala ale Euro 2 000, squadra ramine inca un mister pentru multa lume, mister protejat cu grija de fata imperturbabila a selectionerului Zoff. Pina si faptul ca scormonitorii ziaristi italieni nu au reusit sa afle care vor fi primii 11 azuri care vor testa puterea lucsilor becurilor Philips, chiar si inaintea unui meci fara nici o miza, ca cel de astazi, sprijina acest lucru. Cerut cu insistenta in echipa, Del Piero nu stie daca ii va lua locul lui Totti nici in acest meci, pozitia celui mai bine platit fotbalist italian fiind insa una care-i face cinste. "Normal ca vreau sa joc insa eu nu pot decit sa ma pregatesc cel mai bine. Responsabilitatea alcatuirii echipei este a lui Zoff iar interesul echipei trebuie pus pe primul plan" a spus vedeta lui Juventus care a fost confirmata in privinta faptului ca toti italienii se supun interesului echipei de milanezul Albertini: "Sintem ca o echipa de club, fiecare sarind in ajutorul celuilalt". La capitolul supozitii sint trecute si introducerea ca titular a lui Delvecchio care ar insemna odihnirea lui Inzaghi. Exista o destul de mare probabilitate ca flancul drept azur sa fie schimbat in totalitate, in locul lui Zambrotta putind apare Di Livio iar Ambrosini sau Di Biagio avind posibilitatea de a lua locul lui Conte. In ceea ce priveste apararea sint sanse minime ca ea sa fie schimbata, Negro sau Ferrara avind mici sanse de a intra in locul lui Nesta, Iuliano sau Cannavaro.
In ceea ce-i priveste pe suedezi dezamagirea egalului cu Turcia se resimte din plin. Nordicii s-ar putea sa nu conteze pe serviciile lui Kennet Andersson, care urmeaza un tratament de recuperare dupa accidentarea suferita. Fundasul Roland Nilsson este, in continuare accidentat, dar si inlocuitorul sau din meciul cu turcii, Teddy Lucic a devenit indisponibil. Cei mai dornici jucatori de a intra pe teren sint Daniel Andersson si Osmanowsky, ambii de la Bari, care insa nu par a fi in gratiile lui Tommy Söderberg. Asta in ciuda cuvintelor ultimului care a spus ca viseaza sa-i dea un gol lui Toldo, lucru pe care nu l-a reusit pina acum in campionat.
Oricum, sansele de calificare ale suedezilor tin mai mult de domeniul teoreticului (Suedia trebuie sa bata la un scor mai mare decit cel cu care Turcia trebuie sa invinga Belgia) nordicii sint renumiti prin faptul ca "resemnare" este un cuvint necunoscut. Si chiar daca nu se gindesc la prelunigrea sejurului in Benelux, o victorie in fata Italiei sau o comportare onorabila ar mai putea sterge din impresia de deceptie a acestor Europene, dupa ce biletele la turneul final au fost rezervate la pas. (Ovidiu MINEA)
Formatiile probabile
Italia: Toldo – Cannavaro, Nesta, Iuliano, Maldini – Di Livio, Di Biagio, Albertini, Fiore – Inzaghi, Totti.
Suedia: Hedman – Gustafsson, Björklund, Mellberg, Sundgren – Alexandersson, Mjällby, Mild, Ljungberg – Petterson, H. Larsson.
Arbitri: Vitor Manuel Melo Pereira (Portugalia) – Jacques Poudevigne (Franta), Dramane Dante (Mali). Arbitru de centru: Gilles Veissiere (Franta)

Comentarii