Va veni si vremea noastra

marți, 13 martie 2001, 00:00
4 MIN
 Va veni si vremea noastra

Simbata, in Copou, in partida cu Metalul Plopeni, FCM Poli nu a reusit decit o remiza alba. Privind strict din acest punct de vedere, necunoscatorii au dreptul sa se gindeasca la poluarea fonica ce a urmat partidei. Cine a fost la stadion simbata (sau macar pe aproape) poate contrazice lejer ideea ca orice insucces al echipei favorite presupune nervi, injuraturi si alte astfel de "condimente".
In primul rind trebuie sublinat inca o data faptul ca, dincolo de nume, oaspetii de simbata alcatuiesc deja una dintre cele mai solide divizionare; de altfel, ambitiile vicepresedintelui Astrei Ploiesti, Marian Manea ca aceasta echipa sa promoveze in divizia A sint din ce in ce mai mari, simpla enumerare a formatiei aliniate de prahoveni (in care s-au gasit alaturi de nume cunoscute ca Movila sau Balasa si o multime de jucatori tineri, afirmati in ultima perioada ca Ionescu, Apostol, Bar sau Catargiu) confirmind din plin acest lucru. Cit despre decalajul dintre bugetele celor doua echipe, nici nu ar mai trebui amintit nimic, diferenta fiind de la cer la pamint.
In aceste conditii, evolutia FCM Poli (echipa ce nu a putut sa se bazeze pe nici o rezerva!) nu poate fi decit meritorie, mai ales ca si in primul "11" si-a facut loc o improvizatie puternica, Moise (adus cu statutul de rezerva de atacant) jucind fundas la marcaj. Oricum, fotbalistul de la tineretul Rocarului a fost o placuta surpriza, fiind una dintre piesele de baza ale unei aparari care, cu exceptia lui Maxinciuc, total depasit de joc, a rulat foarte bine. Petrache a revenit cu brio la Poli, onorind prin sacrificiul de care a dat dovada (amplificat de gipsul avut pe mina) banderola de capitan, iar Urdaru a fost exact, pe flancul sting. Dupa ani de experiente nefericite, Poli ar putea sa cistige un libero adevarat, cu exceptia unei faze in care a gresit copilareste la mijlocul terenului, Ionel Serban (a carui alura te duce cu gindul la Belodedici) fiind foarte precis, in tot ce a facut. Protejat bine de aparare, portarul Mihalache a avut si el o prestatie buna.
Cel mai slab compartiment al iesenilor a fost linia mediana , acolo unde doar Claudiu Dumitru a aratat lucruri interesante, etalind, in unele momente, "gene" mostenite de la tatal sau. Medeleanu a fost deseori pus in dificultate de impetuosul Movila, fostul jucator al Astrei, iar Soponariu, ca mijlocas stinga, a aratat doar ca sta bine cu pregatirea fizica. In avansposturi, Matinca a prins una dintre zilele lui sclipitoare, avind dese momente de virtuozitate, fara efect pe tabela. "La Petrosani juca in fiecare meci chiar mai bine decit a facut-o astazi de ziceai ca-i Pelé", avea sa spuna la sfirsitul partidei antrenorul Lita Dumitru, care a garantat ca vedeta gazdelor va mai incinta si in meciurile viitoare. In schimb, Capusa s-a zbatut mult insa nu a reusit lucruri concrete. In ceea ce priveste rezervele, Acatrinei a dezamagit crunt punind paie peste focul aprins de cei care l-au acuzat de blat, iar Virlan si Butnaru au avut fata de ceilalti jucatori si de adversari un handicap fizic vizibil.
In loc de concluzie ar trebui amintite cuvintele antrenorului secund Emil Vladut: "Daca-i pastram pe Gavrilescu, Ionescu si Basascu nu aveam nici o emotie pentru barem si aveam sanse consistente sa raminem in B". Cuvinte care mai pot fi impletite cu cele ale antrenorului principal al oaspetilor, Constantin Tilvescu: "Ma mira faptul ca aflata intr-o asemenea stare, Poli isi permite sa imprastie 4 jucatori tineri si talentati (n.n – Gavrilescu, Ionescu, Basascu, Paduret) asa cum sint cei care au venit la noi".
Asa ca acum nu trebuie sa ne mai gindim decit la barem si la (un nou) viitor. (Ovidiu MINEA)
Simirad la ospatul fotbalului
Ieri, la Bucuresti, primarul Iasului, Constantin Simirad, a fost vazut la sediul Federatiei Romane de Fotbal, acolo unde s-a intilnit cu deputatul PRM de Iasi, Anghel Stanciu, prezent la Adunarea Generala a FRF. Simirad l-a insotit apoi pe parlamentar la masa festiva oferita de sefii fotbalului romanesc la hotelul "Parc" din Capitala, seful municipalitatii iesene parind ca se simte destul de bine in salonul in care erau strinsi aproape toti presedintii cluburilor de fotbal din primele trei divizii precum si alte personalitati din lumea fotbalului. Contactat telefonic, primarul Iasului nu a putut sa-si exprime impresiile vizavi de acest eveniment si nici pozitia fata de sedinta Consiliului Local in care se va dezbate soarta SC Iasi XXI si a FCM Poli. "Sint intr-o sedinta la Parlament, vorbim mai multe cind voi ajunge acasa" a spus Simirad. (Ov. MINEA)

Comentarii