Verona vrea sa-l dea pe Mutu in Spania

joi, 28 decembrie 2000, 00:00
2 MIN
 Verona vrea sa-l dea pe Mutu in Spania

Pe 2 ianuarie, cind ecourile Revelionului nu vor fi inca stinse, in Italia va incepe perioada de transferari de iarna, asa numitul "minimercato d’inverno". Dar, presedintii de cluburi si impresarii nu stau de loc cu miinile in sin, unele miscari de trupe din "Il Calcio" fiind in studiu.
Astfel, unul dintre jucatorii despre care se vorbeste in aceasta conjunctura e romanul Adrian Mutu. Clubul sau Verona, care il detine in coproprietate cu Inter, se gindeste serios sa-l imprumute pe acesta unui club spaniol, dar are nevoie de acordul celor din Milano. Fiorentina a refuzat o oferta de la Monaco pentru fundasul Moreno Torricelli si nu anunta nici o aparitie de senzatie.
Presedintele lui Napoli, se afla in America de Sud, pentru a incerca sa-l aduca pe atacantul argentinian Martin Palermo, de la Boca Juniors, un jucator recunoscut prin eficacitatea sa in fata portii, mai putin din penalty, el fiind renumit prin ratarea a trei astfel de lovituri intr-un singur meci.
In mod traditional, Inter este interesata de transferuri spectaculoase. Presedintele Massimo Morati este dispus – conform ultimelor zvonuri – sa ofere aproape 30 de milioane de dolari pentru englezul Michael Owen de la Liverpool, dar il urmareste si pe internationalul argentinian Pablo Aimar. Pe picior de plecare se afla francezul Benoit Cauet. Brescia este interesata de acesta, dar la Milano nu se exclude ideea ca Benoit sa fie trimis la Parma, la schimb cu Alain Boghossian, care are in buzunar recomandarea prietenului sau, Laurent Blanc. Un alt interist, Christian Panucci (imprumutat la Chelsea) ar putea reveni in Franta, la Monaco, la schimb cu Christanval.
Revelatia editiei, Atalanta, nu duce lipsa de jucatori tineri foarte talentati, asupra carora sint atintiti ochii tuturor marilor bosi din "calcio". Dar conducerea clubului din Bergamo este hotarita sa nu transfere nici unul dintre acestia in cursul campionatului, pentru a nu strica jucaria care merge atit de bine. Cel mai curtat este Donati, clubul care il vrea fiind AC Milan. Apropo de Milan, clubul "rosso-nerilor" nu anunta mari schimbari de trupe, chiar daca Rivaldo este tot timpul un obiectiv subteran. Juventus va aduce doi jucatori sud-americani deja cumparati: portarul Fabian Carini si fundasul brazilian Athirson. In sfisrit, liderul seriei A, Roma vrea sa-l vinda pe Paolo Poggi, nu prea utilizat de antrenorul Fabio Capello.
Toate acestea nu sint, insa, decit zvonuri de inceput de campanie. N-ar fi exclus ca, in zilele urmatoare sa avem surprize interesante. (GIN)

Comentarii