Vine sau nu vine?

marți, 05 ianuarie 2010, 23:05
3 MIN
 Vine sau nu vine?

Dupa vacanta de iarna, fotbalistii de la FC Politehnica Iasi isi vor relua, in cursul dupa amiezii de astazi, activitatea. Ieri, pina la ora inchiderii editiei, sefii clubului iesean nu contau pe nici un jucator nou, sansele ca lucrurile sa se schimbe in cursul noptii sau a diminetii de miercuri fiind mici. "Pina in acest moment, nu avem nici o certitudine ca va aparea vreun jucator nou la reunirea echipei. Acest lucru se va realiza doar daca vreuna din pistele pe care le-am deschis se va concretiza peste noapte, lucru ce este putin probabil" a declarat vicepresedintele Politehnicii, Pavel Hodea. Acesta a recunoscut ca principala tinta vizata de Poli in campania de transferuri este Daniel Pancu. "Daniel este un sufletist, el a ramas mereu atasat de Iasi, indiferent de echipa la care a jucat. A promis ca-si va incheia cariera la Politehnica si sint sigur ca se va tine de cuvint. Ramine de vazut cind va face pasul spre casa. Noi ne-am dori sa vina acum, deoarece cred ca in jurul lui Daniel poate fi pornita reconstructia echipei, Poli avind mare nevoie de un lider de talia lui. Am discutat de mai multe ori cu el pe aceasta tema, i-am facut o oferta concreta si a ramas sa discutam dupa sarbatori, cind va analiza toate ofertele pe care le are. Eu cred ca in aceasta saptamina se vor clarifica lucrurile in ceea ce-l priveste pe Daniel". Pancu, ce este liber de contract dupa ce si-a reziliat angajamentul cu rusii de la Terek Groznii, echipa la care a avut un sezon reusit, mai are o oferta concreta de la galonata echipa bulgara TSKA Sofia. Revenit in tara dupa ce si-a petrecut Revelionul la Paris, fostul international urmeaza sa se consulte si cu impresarii sai, fratii Becali, inainte de a lua o decizie in privinta viitorului sau fotbalistic.

Un alt jucator pe care Poli il doreste sa-l transfere, Doru Mihai Pintilii, va afla miine daca va putea face pasul spre Iasi, fotbalistul Jiului Petrosani, care evolueaza stoper ori inchizator, urmind sa afle daca va obtine statutul de jucator liber intr-o sedinta care va avea loc la Bucuresti. Pintilii a declarat deja ca, daca devine jucator liber, isi doreste sa vina in Copou. Celalalt jucator al Jiului pe care Iasul si-l doreste, Salif Nogo, se afla intr-o situatie oarecum asemanatoare, si el incercind sa devina liber de contract. Referitor la "legiunea" dinamovista care a evoluat in tur la Astra, L. Ganea, G. Paun, O. Miranda si E. Craciun, clarificarea unor imprumuturi ori transferuri in Copou este asteptata la finele saptaminii, Iasul fiind in stand-by si in privinta lui L. Marinescu (Unirea Urziceni).

Pina la concretizarea transferurilor dorite, Politehnica va apela si la incercari, un tinar atacant brazilian, Thyago Porrea, fiind asteptat miine in Copou, pentru a da teste.

In ceea ce priveste plecarile, singurul lucru conturat este imprumutul lui Clement Palimaru la Dunarea Giurgiu, in liga a doua. Fostul international de tineret revenise in Copou dupa ce formatia la care fusese imprumutat in tur, Cetatea Suceava, renuntase la serviciile sale. Tot la Giurgiu ar putea ajunge si Tofan, de la Poli II.

Comentarii